Jesse Puljujärvi sai päävalmentajalta isot kehut – toinen suomalainen ärähdyksen

3:37
Edellisessä ottelussaan Jesse Puljujärvi painoi kaksi maalia Ottawa Senatrorsia vastaan – katso nuo osumat tästä!

Toisessa ottelussa jääkiekon NHL:ssä peräjälkeen maalannut Jesse Puljujärvi sai Edmonton Oilersin päävalmentajalta Dave Tippetiltä kehuja. Joukkueen suomalaismaalivahdille Mikko Koskiselle Tippett sen sijaan murahti median edessä.

Edmonton taipui Calgary Flamesille lukemin 4–6. Vielä Puljujärven maalin syntyessä näytti paremmalta, kun suomalainen nosti joukkueensa 3–3-tasalukemiin kolmannen erän alussa.

Osuma syntyi vastahyökkäyksestä, jossa Puljujärvi ja Oilers-kapteeni Connor McDavid syöttelivät kiekkoa toisilleen sulle-mulle-tyyliin, ja Puljujärvi viimeisteli kauniin kuvion nousullaan maalin edustalle.

– Hän pelasi kovaa tänään ja teki ison maalin meille. Harmi, ettemme pystyneet säilyttämään asemiamme, Oilersin päävalmentaja Tippett sanoi kommentoidessaan Puljujärven suorituksia.

McDavidin ja Ryan Nugent-Hopkinsin rinnalla ykkösketjussa vastuuta saanut "Pulju" oli edellisessä pelissään Ottawa Senatorsia vastaan tehnyt NHL-kauden kaksi ensimmäistä maaliaan.

– Se, mitä tapahtuu, on että hän hyödyntää paikkojaan. Hän on saanut paikkoja aiemminkin, mutta tuolloin ei ole mennyt sisään, Tippett sanoi.

Tippett alleviivasi, että laukomisensa lisäksi Puljujärvi luo muille tilanteita.

– On hyvä nähdä hänen saavan palkintoa joistain paikoista.

"Voisi pysäyttää pari laukausta enemmän"

Oilersin maalia vartioineen Mikko Koskisen ilta oli synkkä. Calgary mätti 22 torjuntaa ottaneen suomalaisen taakse kuusi osumaa.

Koskinen on pelannut tällä NHL-kaudella 12 ottelussa. Hänen lisäkseen Edmonton-maalilla on käynyt Stuart Skinner mutta vain yhdessä pelissä.

Oilersin pelityylissä vaaratilanteita soljuu kumpaankin päähän, mutta Tippett vaatii myös Koskiselta parempia otteita. Suomalaisen torjuntatilastot tältä kaudelta ovat varsin kehnot: torjuntaprosentti 88,9 ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,55.

– Odotamme parempaa peliä maalivahdin edessä, ja maalivahti voisi pysäyttää pari (laukausta) enemmän, Tippett sanoi suoraan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja