Nyt alkoi ropista! Jesse Puljujärvi sai hanat kunnolla auki Edmontonissa

Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi on tehnyt jääkiekon NHL-kauden kaksi ensimmäistä maaliaan. Osumat syntyivät Oilersin 4–2-voittoon päättyneessä kotiottelussa Ottawa Senatorsia vastaan.

NHL-kauden 12. pelinsä pelannut Puljujärvi vei illan ensimmäisellä osumallaan Edmontonin 2–0-johtoon nopeasta vastahyökkäyksestä ajassa 12.45. Ottawan hyökkäys tyrehtyi hyökkäyssinisellä, ja Oilersin Tyson Barrie käänsi pelin nopeasti pystyyn. Kapteeni Connor McDavid jatkoi limpun Barrien syötöstä vasempaan laitaan, jota pitkin Puljujärvi polki pystyyn.

Suomalainen kaarsi maalin lähellä keskustaan, ja Ottawa-maalivahti Marcus Högberg torjui hänen ensimmäisen laukauksensa, mutta Puljujärvi iski irtokiekkoon ja veivasi sen verkon perukoille.

Suomalaisen naama kääntyi osuman jälkeen maireaan virneeseen. Puljujärvi oli kauden aiemmissa 11 NHL-ottelussa netonnut vasta kaksi syöttöpistettä.

Puljujärvi lisäsi pökköä pesään toisessa erässä, jossa hän iski Edmontonin 4–0-johtomaalin. Tällä kertaa hän ohjasi Evan Bouchardin rannelaukauksen maalin kulmalta elegantisti häkkiin.

Puljujärvi vietti NHL-uransa toista kahden maalin iltaa. Aiemmin hän oli tehnyt kaksi maalia ottelussa Calgary Flamesia vastaan joulukuussa 2017.

Mikko Koskinen torjui Edmonton-maalilla 23 laukausta. Hänet ohittivat ainoastaan ottelun kaksi viimeistä maalia tehneet Cedric Paquette ja Tim Stützle.

Oilersilla on nyt kauden 12 pelistään kuusi voittoa ja kuusi tappiota, 12 pistettä. 10 ottelua pelannut Ottawa on kolmella pisteellään koko NHL:n pahnanpohjimmaisena.

Juttua päivitetty kello 7.39 ottelun päättymisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat