Komeaa, Jesse Puljujärvi – suomalaisen maali hiveli silmiä, supertähti nousi Wayne Gretzkyn ja Jari Kurrin kerhoon

Jesse Puljujärvi teki jälleen maalin jääkiekon NHL:ssä. Nyt Edmonton Oilersin suomalaishyökkääjä osui Calgary Flamesia vastaan komeasta yhteistyökuviosta Connor McDavidin kanssa.

Puljujärven maali tasoitti kolmannen erän alussa tilanteeksi 3–3. Puljujärvi poimi kiekon omalta alueelta Calgaryn hyökkäyksen jälkeen ja syötti keskialueella laitaan McDavidille. Oilers-kapteeni odotti hetken siniviivan ylitystä ja jakoi sen jälkeen limpun takaisin hyvään vauhtiin polkeneelle Puljujärvelle, joka nousi päättäväisesti maalille ja iski pelivälineen häkkiin.

McDavid summasi tehot 1+1 ja kasvatti kauden pistesaldonsa jo 26:een (9+17). NHL:n pistepörssiä johtava kanadalainen supertähti nousi ottelun aikana Wayne Gretzkyn ja Jari Kurrin rinnalle seurahistorian kolmanneksi pelaajaksi, joka on yltänyt vähintään 25 tehopisteeseen NHL-kauden 13 ensimmäisessä pelissä. Gretzky on tilastossa omissa ulottuvuuksissaan kyettyään temppuun peräti seitsemällä eri kaudella.

Calgary voitti Edmontonin lopulta 6–4. Kuudesti ohitettu Mikko Koskinen torjui Oilers-maalilla 22 laukausta.

Puljujärvi oli juuri edellisessä ottelussaan tehnyt kauden kaksi ensimmäistä maaliaan. Tuolloin vastassa oli Ottawa Senators. Puljujärven tehosaldo kauden 13 ottelusta on nyt 3+2=5.

Lue myös:

    Uusimmat