Mikko Lehtonen painoi upean tehoillan! NHL-supertähtikin äityi kehumaan suomalaista

Mikko Lehtonen loisti ja tahkosi ensimmäisen kahden tehopisteen iltansa jääkiekon NHL:ssä, kun hänen edustamansa Toronto Maple Leafs nuiji Vancouver Canucksin 5–1.

Lehtonen petasi toisessa erässä loistopassillaan paikan Zach Hymanille maalin eteen, ja Toronto siirtyi 3–0-johtoon.

Kolmannessa erässä Wayne Simmonds puolestaan ohjasi Lehtosen terävän laukauksen verkon perukoille, ja Toronto johti 5–0.

Lehtoselle kirjattiin näistä suorituksista tehot 0+2. Kovempiin lukemiin ottelussa ylsi vain joukkuekaveri Mitchell Marner 0+3 pinnan saldollaan.

Lehtosella oli aiemmista neljästä NHL-ottelustaan kasassa yksi syöttöpiste. Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Sheldon Keefe koki suomalaistulokkaan pelanneen nyt parhaan NHL-ottelunsa.

– Hän näytti todella itsevarmalta ja hyvältä. Hänen kosketuksensa kiekkoon olivat tehokkaita, Keefe kehui Yahoon NHL-toimittajan Justin Cuthbertin mukaan.

Lehtosen laatusuoritukset taalajäillä eivät ole jääneet huomaamatta joukkueensa supertähdeltä, ottelussa kaksi maalia tehneeltä Auston Matthewsilta.

– Hän pelaa suuremmalla ja suuremmalla itseluottamuksella joka ilta, ja voimme ehdottomasti nähdä, mihin hän voikaan kyetä. Upea asia on, että hän tulee jatkossakin vain parantamaan, Matthews suitsutti TSN:n toimittajan Mark Mastersin mukaan.

Matthews saavutti ensimmäisenä pelaajana tällä NHL-kaudella 10 maalin rajapyykin. Maalipörssin kärki on nakutellut 11 otteluunsa pisteet 10+4=14.

Lue myös:

    Uusimmat