Mainos

Jenkkilehti hehkuttaa Suomen teiden turvallisuutta

Vaikka suomalaiset ajavat enemmän kuin 1970-luvulla, ovat liikennekuolemat vähentyneet merkittävästi, kertoo Business Insider.

Suomalaiset ajavat kaksi kertaa enemmän kuin vuonna 1972, mutta liikennekuolemat ovat pudonneet kymmenesosaan 40 vuoden takaisesta.

Ylen artikkelia lainaava lehti kertoo, että onnettomuuksia ja loukkaantumisia sattuu vähemmän kuin koskaan aiemmin. Kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia on sattunut vähemmän ainoastaan vuonna 2014.

1970-luvulla Suomen liikenne oli aivan toisenlainen. Vuonna 1972 liikenteessämme kuoli 1 156 ihmistä.

Presidentti Urho Kekkonen totesi 1.1.1973 pitämässään uudenvuodenpuheessa, että Suomen liikenteessä on moni asia vialla.

Vuonna 1968 Suomessa tapahtui 13,7 kuolemaan johtanutta tieliikenneonnettomuutta kymmentä tuhatta autoa kohti, kun Ruotsissa vastaava luku oli 5,7.

Kekkosen vaatimuksesta Suomessa ryhdyttiin toimenpiteisiin. Hyvin pian seurasi 80 kilometrin nopeusrajoitukset, turvavyöt ja moottoripyöräilijöiden kypärät. Rattijuoppouttakin saatiin kitkettyä.

Tänä päivänä Suomen liikenteessä menehtyy vuosittain WHO:n mukaan 4,8 ihmistä sataa tuhatta henkilöä kohden. Länsinaapurimme Ruotsin liikenne on maailman kolmanneksi turvallisin, jossa kuolee 2,8 ihmistä sataa tuhatta kohden. Maailmanlaajuinen keskiarvo on 17,4.

Artikkelia ja otsikkoa muokattu: Korjattu virheellinen tieto Suomen sijoituksesta WHO:n tilastossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.