Jenkeissä suosittu laatuautobrändi tähyilee Eurooppaan – leivotaanko hittimallista farmari rapakon tälle puolelle?

Näin ketterästi Genesis G70 pyörii ammattikuskin hyppysissä 0:19
Näin ketterästi Genesis G70 pyörii ammattikuskin käsittelyssä.

Mikäli korealaismerkin luksusjaoston suunnitelmat toteutuvat, saattavat saksalaisfarmarit saada Euroopassa vastaansa kivenkovan haastajan.

Genesis on Hyundain alaisuudessa toimiva premiumbrändi. Korealaisvalmistajalla oli aikoinaan Hyundai Genesis -malli, mutta 2010-luvulla Genesis erotettiin omaksi merkikseen.

Genesis on erityisen suosittu Yhdysvalloissa, mutta sen autoihin voi törmätä myös Aasiassa, Lähi-idässä sekä Venäjällä.

Euroopan-valloitus alkamassa?

Genesiksen on huhuttu jo pitkään kaavailevan Euroopan-markkinoiden valloittamista. Viime kesänä markkinointijohtaja Cho Won Hong kertoi Automotive News Europelle, että rantautuminen vanhalle mantereelle voisi tapahtua parin vuoden sisällä.

Nyt yhtiön toimitusjohtaja William Lee on vahvistanut Car and Driver -julkaisun haastattelussa, että merkillä on toden totta suunnitelmia myös rapakon tällä puolelle.

Lee kertoi, että se on tutkaillut mahdollisuutta tehdä suositusta G70-mallistaan farmariversio Eurooppaan. Se kilpailisi muun muassa Audi A4:n ja BMW:n 3-sarjan kanssa. Yhdysvalloissa kyseistä korimallia tuskin tultaisiin näkemään.

Genesis-farkku ei kuitenkaan perustuisi vielä nykyiseen G70-malliin, vaan ensi vuonna esiteltävään faceliftiin.

Genesis nimettiin Consumer Reportsin tuoreessa selvityksessä Yhdysvaltain toiseksi luotettavimmaksi automerkiksi heti Porschen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat