Automerkit pantiin paremmuusjärjestykseen – täystyrmäyksen saanut autojätti perusteli mahalaskua "eurooppalaisuudella"

1:29

Artikkelin yllä olevalla videolla Kimi Räikkönen testaa Alfa Romeon yli 500-hevosvoimaista Giulia Quadrifogliota – ja hymyilee!

Vuonna 2015 emoyhtiöstään itsenäistynyt korealaismerkki on saanut merkittävän tunnustuksen yhdysvaltalaiselta Consumer Reportsilta.

Riippumattomuudestaan kuuluisa yhdysvaltalainen Consumer Reports -julkaisu on jälleen laittanut maailman automerkit paremmuusjärjestykseen niiden luotettavuuteen, turvallisuuteen, omistajien tyytyväisyyteen sekä julkaisun omiin koeajoihin perustuen.

Listauksessa oli tänä vuonna mukana 34 automerkkiä, joista julkaistiin nyt sekä kymmenen parasta että kymmenen heikointa. Raportti julkaistaan kokonaisuudessaan huhtikuussa.

Korealainen luksus ykkösenä

Parhaimmaksi automerkiksi Consumer Reportsin selvityksessä nousi Hyundain luksusbrändi Genesis, joka nappasi 81 pistettä sadasta mahdollisesta.

Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet Audi ja BMW nostivat saksalaiset lähelle kärkeä, mutta esimerkiksi Mercedes-Benz ei mahtunut kymmenen parhaan joukkoon. Porsche sen sijaan löytyy sijalta viisi. Kaikkein luotettavimmat autot löytyvät Consumer Reportsin mukaan Toyotalta.

Yksi konserni epäedullisesti yliedustettuna

Kehnoimman automerkin titteli meni Fiatille, joka jäi 39 pisteeseen.

Fiat Chrysler -konsernin (FCA) merkit pärjäsivät muutenkin varsin heikosti, sillä huonoimpien joukkoon jäivät myös Jeep, Alfa Romeo, Dodge ja avolava-autoihin keskittyvä Ram Trucks. Juhlimisen aihetta ei ole myöskään Jaguar Land Rover -konsernilla, sillä sekä Jaguar että Land Rover löytyvät kymmenen huonoimman joukosta.

– Fiatilla ei mennyt mikään putkeen, totesi Consumer Reportsin testeistä vastaava Jake Fisher.

– Niiden ajettavuus ja ajamisen hauskuus eivät ole hyvällä tasolla. Lisäksi ne ovat epäluotettavia ja ahtaita, hän jatkoi.

Fiatit ja Alfa Romeot liian eurooppalaisia kelvatakseen amerikkalaisille?

FCA:n tiedottaja Berj Alexanian kertoi USA Today -sivustolle, että Consumer Reports arvioi automerkkejä eri tavoin kuin kuluttajat, ja muistutti, että julkaisun lyttäämä Jeep Wrangler on kerännyt kehuja heidän asiakkailtaan.

– Loppujen lopuksi palvelemme kuitenkin vain asiakkaitamme, Alexanian sanoi.

Alexanianin mukaan osa Fiatin ja Alfa Romeon malleista on lisäksi niin eurooppalaisia, että ne eivät välttämättä ole kaikkien amerikkalaisten asiakkaiden mieleen.

– Näillä brändeillä on autoja, joiden ajotuntuma on eurooppalainen, eivätkä kaikki amerikkalaiset ole ymmärtäneet, että se on ihan tarkoituksellista.

Parhaat automerkit Consumer Reportsin mukaan

 1. Genesis
 2. Audi
 3. BMW
 4. Lexus
 5. Porsche
 6. Kia
 7. Subaru
 8. Tesla
 9. Honda
 10. Toyota

Huonoimmat automerkit Consumer Reportsin mukaan

 1. Fiat
 2. Jeep
 3. Land Rover
 4. Alfa Romeo
 5. Mitsubishi
 6. Jaguar
 7. GMC
 8. Dodge
 9. Ram
 10. Mini

Lähde: Consumer Reports, USA Today

***

Missasitko Anssin hämmentävän Volvo-mainoksen Putous-finaalin tauolla? Katso se alta.

0:15

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja