Maastohiihdon olympiavoittajalta tunteikas paljastus – "Voin olla myös tämän järjettömyyden maalitauluna, koska rakastan yhtä samaa sukupuolta olevaa"

Maastohiihdon olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari Astrid Uhrenholdt Jacobsen avautui Instagramissa yksityiselämästään. 35-vuotias norjalainen kertoi vain sisäpiirin tienneen, että hän rakastaa samaa sukupuolta olevaa ihmistä.

Jacobsen päätti oman hiihtouransa kauteen 2019-2020. Hän voitti Pyeongchangissa viestikultaa ja yhteensä 11 arvokisamitalia, joista neljä on kultaisia. Jacobsen julkaisi sunnuntai-iltana Instagramissa tekstin, jossa kertoi järkytyksestään Oslon iskuihin ja kuinka hän voisi joutua samanlaisen vihan kohteeksi.

– Oslon kaduilla tapahtuneen vihan ja väkivallan aiheuttamien järkytyksen sekä lamaantuneiden päivien jälkeen olen myöntänyt, että voin olla myös tämän järjettömyyden maalitauluna, koska rakastan yhtä samaa sukupuolta olevaa, Jacobsen kirjoitti.

Terveydenhuollon alalle uransa jälkeen siirtynyt Jacobsen kertoi, että ei ole koskaan hävennyt tai pelännyt rakastaa samaa sukupuolta, vaan on päinvastoin ollut ylpeä ja onnellinen.

– Mutta silti se on vain lähipiirini, joka on tiennyt. Minulla ei ole aavistustakaan, että mikä olen, minulla ei ole mitään leimaa, enkä tiedä tarvitsenko sellaista. Tiedän vain, että rakkaus todella erityistä henkilöä kohtaan on avannut uusia ovia minulle, Jacobsen totesi.

Jacobsen myöntää, että tuntee olonsa haavoittuvaiseksi ja yksinäiseksi, koska vain niin harvat tietävät asiasta.

– Näen peilistä jonkun, joka on epäonnistunut, ennen kaikkea itseni, mutta myös muita, jotka ovat kokeneet rakkauden arvaamattomuuden. Se on kuin kaksinkertainen suru. En ole kuitenkaan peloissani. Haluan vain olla avoin ja vapaa, ja rakastaa ketä haluan, Jacobsen päätti.

Norjalaisen Instagram-julkaisuun on tullut lukuisia tsemppiviestejä hiihtomaailman tunnetuimmilta henkilöiltä, kuten Therese Johaugilta ja Heidi Wengiltä.

Katso alta Uhrenholdt Jacobsenin julkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat