Jätä auto kotiin, varaudu ihmispaljouteen – näillä vinkeillä selviät kaupunkifestareista

Ensi viikonloppuna juhlitaan Weekend Festivalia Helsingin Kyläsaaressa ja seuraavana on vuorossa Suvilahden Flow Festival. Festarit kokoavat yhteen monta juhlijaa, joten jonottamiseen kannattaa varautua jo etukäteen.

Muista nämä vinkit, kun suuntaat kaupunkifestareille:

Jätä auto kotiin

Kaupunkifestareille pääsee kätevästi julkisilla kulkuvälineillä, pyörällä tai jalkaisin. Sen sijaan pysäköintitila on kaupungissa minimissä, joten autoilla saapunut festarivieras saa valinnastaan helposti harmaita hiuksia.

Maksa käteisellä

Useimmilla festareilla voi nykyään käyttää myös maksukortteja, mutta maksupäätteet saattavat hidastella ja tökkiä ruuhkassa. Kun varaat mukaasi käteistä juomaa ja ruokaa varten, vältät maksuongelmat.

Varaudu ihmispaljouteen

Festarikävijät nauttivat musiikista ja tiiviistä tunnelmasta viime vuoden Pori Jazz -festareilla.

Kun tuhannet ihmiset pakkautuvat samaan aikaan pienelle alueelle, luvassa on niin vessa-, baari- kuin taksijonojakin. Tälle ei voi mitään, eikä tilanne parane kiukuttelemalla. Suuntaa siis vessaan hyvissä ajoin, älä vasta sitten, kun hätä on ylimmillään.

Kannattaa hyödyntää mahdollisuus vaihtaa lippu rannekkeeseen jo ennen festivaalia, jolloin porteista voi marssia suoraan sisään. Erityisesti festivaalin ensimmäisenä päivänä rannekkeenvaihtopisteet ruuhkautuvat.

Kuvaaminen sallittu – rajoitetusti

Festareille voi ottaa mukaan oman kameran, mutta ammattilaisten järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat kiellettyjä ilman erillistä akkreditointia. Flow Festival huomauttaa myös erikseen, että selfie-tikut ja muut kameratikut ovat alueella kiellettyjä.

Mitä mukaan?

Sadesään yllättäessä festareilla myydään muovisia sadeviittoja. Säästät kuitenkin euron jos toisenkin, jos varaat mukaasi ennalta ostetun kertakäyttöisen sadetakin tai -viitan. Sillä pärjää yhden festivaaliviikonlopun hyvin ja sen saa pieneen tilaan sään poutaantuessa. Sateenvarjot ovat festivaalialueella kiellettyjä. Aurinkoisella säällä festivaalikassissa kannattaa olla aurinkovoidetta.

Voit ottaa mukaasi tyhjän pantittoman juomapullon, jonka voit täyttää alueen vesipisteillä. Omien eväiden tuominen ei välttämättä ole sallittua, mutta onneksi festivaalien ruokatarjonta on monipuolistunut aiemmista vuosista huomattavasti. Varaudu kuitenkin siihen, että ruokaan ja juomaan kuluu alueella pitkä penni.

Musiikki soi festareilla kovalla, joten korvat kannattaa suojata korvatulpilla. Pääset halvemmalla, kun ostat tulpat jo ennen festivaalia, mutta niitä myydään yleensä myös festarialueella.

Kerrospukeutuminen on hyvä valinta. Päivällä auringonpaisteessa on lämmin, mutta illan tullen on hyvä varautua pidemmillä hihoilla ja huiveilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja