Järvenpäässä avattiin Suomen ensimmäinen pop up -mummola – mistä on kyse?

Maailman ensimmäinen pop up -mummola 4:18
Monilla lapsilla ei välttämättä ole isovanhempia lähellä tai ylipäätään elämässä.

Järvenpäässä avautui lauantaiaamuna Suomen ensimmäinen pop up -mummola. Huomenta Suomi päätti ottaa selvää mistä on kyse.

Mummolan taustalla on luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot. Toiminnanjohtaja Eero Väisäsen mukaan yhteiskunnassa tarvitaan enemmän ylisukupolvista kohtaamista ja luontaisia kohtaamisen paikkoja.

– Päätimme, että järjestetään tällainen pop up -mummola, jossa tähän on tilaisuus eli jossa ikäystävät kohtaavat eri ikäisiä lapsia.

Monilla lapsilla ei välttämättä ole isovanhempia lähellä tai ylipäätään elämässä tai isovanhempia saatetaan nähdä harvoin. 

Pop up -mummolassa on erilaisia teemahuoneita kohtaamisia varten.

– Meillä on esimerkiksi satuhuone, jossa luetaan satuja, pelihuone, maalaus- ja askarteluhuone, piparien koristelu huone ja musiikkihuone.

Satuteatterissa on mahdollista keskustella Helmi-mummo ja Einari-pappa-käsinukkejen kanssa. Juttutuvassa mummot, papat ja lapset voivat jutella keskenään.

Miten ikäihmiset saatu mukaan? Millaisen viestin Väisänen haluaa lähettää heille, jotka kokevat yksinäisyyttä? Katso haastattelu jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat