Jari-Matti Latvalalta paljastus Toyotan hirmusuunnitelmista – "Pitkä lista nimiä"

Jari-Matti Latvala kommentoi Rovanperän yllätyspäätöstä: "Ensi vuosi tulee olemaan erilainen" 1:18
Näin Jari-Matti Latvala kommentoi Kalle Rovanperän yllätyspäätöstä.

Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan mukaan japanilaistalli pyrkii rakentamaan ensi vuonna peräti 40-50 Rally2-autoa asiakkailleen.

Toyota on hallinnut viime vuosina rallin MM-sarjaa, mutta hiljattain japanilaistalli on kääntänyt katsettaan WRC:n lisäksi myös Rally2-autoihin. Toyota onkin tehnyt viime kuukaudet ahkerasti töitä Rally2-projektinsa parissa ensi kautta ajatellen.

Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala raotti tallin suunnitelmia WRC:n sivuilla. Latvalan mukaan Toyota ei suunnittele omaa tehdastallia WRC2-luokkaan ainakaan ensi kaudeksi, mutta Toyotan Rally2-autoja sarjassa tullaan näkemään runsaasti, jos tallin suunnitelmat vain toteutuvat.

– Suunnittelemme ja toivomme tekevämme 40-50 autoa Suomessa. Tavoitteemme on tarjota viisi autoa Monte Carloon, joten yritämme tarjota aika lailla neljä autoa per kuukausi, Latvala selventää WRC.comille.

Toyota on saanut jo useita yhteydenottoja Rally2-autoihin liittyen. Toyota haluaa saada hyvän startin uudelle projektilleen heti MM-kalenterin ensimmäisistä kilpailuista lähtien.

– Meillä on pitkä lista nimiä, jotka ovat kiinnostuneet autoista, mutta emme ole vielä pystyneet vahvistamaan heidän tilauksiaan. On sanottava, että Monte Carlo ja Ruotsi ovat meille tärkeimpiä, jotta voimme tarjota siellä autot huippukuskeille, Latvala kertoo.

WRC:n lisäksi Toyota on suunnannut katseensa Eurooppaan ja ERC-luokkaan, jonne japanilaisvalmistaja tulee tarjoamaan myös uusia Rally2-autojaan. Toyota ilmoitti aiemmin syksyllä, että tallin kehitysohjelmaan lukeutuvat Hikaru Kogure ja Yuki Yamamoto ajavat Toyotan kalustolla ERC:ssä ja joidenkin kisojen osalta myös WRC2-luokassa

– WRC:n jälkeen ERC on seuraava prioriteettimme. Siellä keskitymme kuljettajiin, jotka ovat halukkaita ajamaan siellä. Me tarjoamme heille autoja yksityisesti, Latvala sanoo.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat