Näin Jari-Matti Latvala otti Kalle Rovanperän jymyilmoituksen vastaan – painava huomio suomalaistähden roolista

Jari-Matti Latvala kommentoi Rovanperän yllätyspäätöstä: "Ensi vuosi tulee olemaan erilainen" 1:18
Jari-Matti Latvala kommentoi Rovanperän yllätyspäätöstä: "Ensi vuosi tulee olemaan erilainen."

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala on mielissään, että MM-rallia hallinnut japanilaistiimi saa jatkaa kaudella 2024 samalla kuskipaletilla. Latvala kommentoi MTV Urheilulle myös kaksinkertaisen maailmanmestarin Kalle Rovanperän ratkaisua ajaa ensi vuonna vain osittainen MM-sarja. 

Pääkuvan videolla Jari-Matti Latvalan tuntemuksia Kalle Rovanperän isosta ilmoituksesta. 

Toyota julkisti maanantaina kuljettajansa kaudelle 2024. Nimilista – Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta – pysyy entisellään, mutta suomalaistähti Rovanperän ratkaisu yllätti. 

Kalle Rovanperä kertoo päätöksensä taustat: "Hyvä hetki vajaalle kaudelle" 2:15
Näin Kalle Rovanperä perustelee välivuoden pitämistä.

23-vuotias Rovanperä kaipaa omien sanojensa mukaan pientä hengähdystaukoa rajusta rallipyörityksestä. Osittainen kausi antaakin hänelle mahdollisuuden ladata fyysisiä ja henkisiä akkuja. 

Latvala on innoissaan siitä, että Rovanperä jatkaa "Toyotan miehenä". 

– Olemme tulleet siihen tulokseen keskustelujen jälkeen, että se puoli kautta on paras tehdä tässä kohtaa, jotta näkisimme sitten tulevaisuudessa niitä täysiä kausia Kallen osalta, Latvala taustoittaa MTV Urheilulle. 

Tallipomo alleviivaa, että Rovanperä on istunut erilaisten autojen ratissa 8-vuotiaasta lähtien. Meno on ollut vähintään puoliammattimaista jo 13-vuotiaasta lähtien. 

– Hänellä on tuhansia, tuhansia kilometrejä alla, kun monesti tuollaisella nuorella kaverilla saattaisi olla vasta satoja kilometrejä alla ajamista. 

– Nyt on tullut sellainen hetki, että hän tarvitsee pienen irtioton, jotta sitä energiaa riittää tulevaisuuteen. 

Vakaus

Toyotan kokoaikaisina kuljettajina ovat ensi kaudella Evans ja Katsuta, kun Rovanperä ja Ogier puolestaan jakavat vastuuta. Latvalan mukaan voi käydä myös niin, että koko nelikko nähdään samassa kisassa ensi vuonna. 

Tutun kuskipaletin kiinnitys on Latvalan mielestä "mahtava homma". 

– Sellainen vakaus, ettei tiimissä tule muutoksia, antaa totta kai luottamuksen kuljettajille ja tiimille, että lähdemme yhdessä tavoittelemaan samanlaisia tavoitteita, joita on saavutettu, Latvala toteaa viitaten kolmeen peräkkäiseen tuplamestaruuteen. 

Ogier ajoi juuri päättyneellä kaudella kahdeksan kisaa, joista hän voitti kolme. Ranskalainen suurmestari oli huipputärkeässä osassa Toyotan merkkimestaruudessa. 

– Kalle ja Seb ovat molemmat erittäin tärkeitä merkkimestaruuspuolella (kaudella 2024), mikä on meidän tavoitteemme, jonka haluamme saavuttaa. 

Kahdesti Ogierin ja kerran Rovanperä takana MM-kakkoseksi sijoittuneella Evansilla on Latvalan mukaan "mahdollisuudet mihin vain", mutta suomalaispomo peräänkuuluttaa brittikuskilta maksimaalista keskittymistä viikonloppu kerrallaan. 

– Mestaruutta ei voi pakottaa, Latvala huomauttaa. 

Katsutan, 30, vastuu kasvaa entisestään ensi vuonna. Päättyneellä kaudella Katsutalta nähtiin vahvoja pilkahduksia varsinkin Suomessa (3. sija) ja Japanissa (kisan nopein kuski avauspäivän jälkeen).  

– Toivotaan, että palaset loksahtavat kohdalleen, ja ensi vuonna hän pystyisi ajamaan vähän niin kuin joka rallissa palkintosijoista kilpaa, Latvala summaa. 

Kausi 2024 käynnistyy Monte Carlossa 25. tammikuuta.

Näihin numeroihin tiivistyy Toyotan murskaava ylivoima rallin MM-sarjassa – Hyundailla kova työ edessä 4:02
Näihin numeroihin tiivistyy Toyotan murskaava ylivoima rallin MM-sarjassa – Hyundailla kova työ edessä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat