Sokki-ilmoitus! Kalle Rovanperä ei kilpaile ensi kaudella maailmanmestaruudesta

Kalle Rovanperä kertoo päätöksensä taustat: "Hyvä hetki vajaalle kaudelle" 2:15
Näin Kalle Rovanperä perustelee päätöstään ajaa vain osan ensi vuoden MM-kalenterin kisoista.

Toyotan MM-rallitiimi tiedotti tänään kuljettajakokoonpanonsa kaudelle 2024. Tallissa ajavat viime vuosilta tutut Kalle Rovanperä, Elfyn Evans, Sébastien Ogier ja Takamoto Katsuta.

Kaksinkertainen maailmanmestari Rovanperä ajaa ensi vuonna kuitenkin vain osittaisen kilpailuohjelman eikä näin ollen taistele kuljettajien MM-tittelistä.

Rovanperä haluaa vetää yhden kauden verran happea. Hän jakaa tallin kolmannen auton kahdeksankertaisen maailmanmestarin Sébastien Ogierin kanssa. Täyden kauden Toyotalla ajavat ensi vuonna Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

– Suurin syy on, että olen ajanut rallia jo 15 vuotta. Kaksi viime vuotta ovat olleet mahtavia, mutta myös todella vaativia sekä henkisesti että fyysisesti. Vie paljon aikaa ja energiaa taistella maailmanmestaruudesta ja kiertää maailmaa täysipäiväisesti, Rovanperä kertoo sosiaalisessa mediassa jakamallaan videolla.

– Tunsin, että nyt olisi hyvä hetki pitää tällainen vuosi, ladata akkuja ja palata sitten taistelemaan mestaruudseta täysillä.

Rovanperällä, 23, on takana kuusi ammattilaisvuotta. Puoliammattilaisena hän aloitti jo 14-vuotiaana. Viimeisten kahdeksan vuoden ajalta Rovanperän profiiliin eWRC-tulossivustolle on kirjattu peräti 99 rallikilpailua.

Nyt tehty sopimus Toyotan kanssa on monivuotinen.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat