Janni Hussilta raju avautuminen törkeästä palautteesta: "Sehän näyttää ihan mieheltä"

Fitnesskaunotar ja liikunta-alan ammattilainen Janni Hussi kertoo saaneensa hurjan määrän palautetta ulkonäöstään sen jälkeen, kun hän erosi poikaystävästään. 

Janni Hussi kirjoittaa blogissaan tulisesti naisiin kohdistuvasta arvostelusta ja ulkonäköpaineista.

Vapaaohjelmafitnessissä ja bikini fitness -luokassa kilpaillut Hussi kertoo saaneensa rumaa palautetta ulkonäöstään läpi uransa, mutta ihmettelee erityisesti palautetta, jota hän on saanut eronsa jälkeen. Hussi erosi NHL-tähti Lauri Korpikoskesta syksyllä 2016. 

– Oman eroni jälkeen olen saanut kuulla kuinka olen eron johdosta lihonut, kuinka olen laihtunut, kuinka näytän kärsineeltä, sairaalta ja huonolta, milloin mitäkin. Ihan vaan villinä veikkauksena väitän että eron toinen osapuoli ei ole saanut samanlaista palautetta osakseen, Hussi kirjoittaa.


Hussi ihmettelee sitä, miksi naisia arvioidaan herkemmin ulkonäköön liittyvistä asioista kuin esimerkiksi heidän ammattitaidostaan. 

– Mielestäni on todella harmillista, että näistä asioista joutuu ottamaan kierroksia vielä tänä päivänä. Tuntuu jotenkin että suunta on vaan menossa hullumpaan suuntaan koko ajan. Vaikka yhteiskuntamme noin käytännön tasolla muuttuu koko ajan sallivammaksi, niin silti naisten lynkkaaminen tuntuu vain lisääntyvän.

Hussi arvioi, että sosiaalinen media on mahdollistanut ilkeän puheen lisääntymisen. Hän kertoo myös kuvien kautta esimerkkejä palautteesta, jota hän on itse saanut. 

– Sehän näyttää ihan mieheltä!

– Se on lihonu.

– Tosi pinnallinen tyyppi.

– Se näyttää ihan anorektikolta.

– Mitä fitnesstä tossa nyt on? Sehän on lihava!

– Se näyttää ihan sairaalta.

– Taas se on lihonu.

– Ihan liian laiha.

Voit lukea Hussin kirjoituksen kokonaisuudessaan täältä

Hussi on kirjoittanut ulkonäköpaineista aiemminkin. Hän on kertonut avoimesti muun muassa syömishäiriöstään, jonka fitnesskilpailut ja hurjat dieetit laukaisivat. 

Lue myös:

    Uusimmat