Itsetyydytysele Veikkausliigan kohtalonottelussa – mestaruussarjan viimeinen joukkue ratkesi rajujen vaiheiden jälkeen

Mestaruussarjaksi nimetty miesten jalkapalloliigan kärkikuusikon yksinkertainen loppusarja sai viimeiseksi joukkueekseen IFK Mariehamnin. FC Lahti olisi noussut runkosarjan kuudenneksi kotivoitolla, mutta Hiihtostadionilla nähty lopputulos 0–1 (0–0) sai vieraat juhlatuulelle.

Maarianhaminalaisten hollantilaistoppari Robin Buwalda tosin joutuu sivuun useammasta mestaruussarjan ottelusta saatuaan pelin päätyttyä suoran punaisen kortin. Ottelun tuomari Oskari Hämäläinen vahvisti jo tunnin kohdalla varoitetun Buwaldan ulosajon syyksi itsetyydytyseleen kotijoukkueen vaihtopenkin edessä.

–  Siinä oli varmaankin molemmilta joukkueilta huonoa käytöstä, kommentoi maarianhaminalaisten päävalmentaja Peter Lundberg silminnähden vaivautuneena.

Vatsataudin ja kuumeilun riivaamasta FC Lahdesta topparit Mikko Viitikko ja Jani Tanska joutuivat vetäytymään riveistä jo taukoon mennessä.

Maarianhaminalaiset saivat peräti kolme rangaistuspotkua, joista isäntien maalivahti Patrick Rakovsky torjui laitapakki Dylan Murnanen 11. minuutin ja Buwaldan 87. minuutin rankkarit. Voittomaalin upotti pilkulta 65. minuutilla keskikentän Amos Ekhalie.

–  Eipä Patrickilta voinut kahden torjunnan jälkeen paljoa enempää vaatia, kuittasi alempaan jatkosarjaan eli haastajasarjaan jääneen FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä

Lappalainen viimeisteli avausmaalinsa

Sunnuntain toisessa ottelussa HJK päätyi RoPSin kanssa 2–2-kotitulokseen.

Kotijoukkueen Riku Riski tykitti taka-alanurkkaan 1–0-osuman neljännellä peliminuutilla. Eetu Muinonen puski HJK-maalivahti Maksim Rudakovin eteensä torjumasta pallosta RoPSin tasoituksen 24. minuutilla.

Vajaan tunnin kohdalla Lucas Lingman laukoi vapaapotkun jälkitilanteesta RoPSin komealla kudilla johtoon. HJK:n tasoitus syntyi 74. minuutilla, kun Eetu Vertainen laukoi kauden ensimmäisellä liigamaalillaan helsinkiläiset tasoihin.

Kuuden joukkueen ylempään jatkosarjaan etenivät myös Inter, KuPS, Ilves ja Honka. HJK sijoittui runkosarjassa neljänneksi. Joukkueen ero kärjessä olevaan Interiin on jo kahdeksan pistettä.

KuPS suuntaa jatkosarjaan kakkosena, Ilves kolmantena ja Honka viidentenä. Jatkosarjat pelataan yksinkertaisina, joten niissä nähdään viisi ottelukierrosta.

Alemmassa jatkosarjassa kausi jatkuu SJK:lla, FC Lahdella, HIFK:lla, RoPSilla, KPV:llä ja VPS:llä. Alemman jatkosarjan viimeinen putoaa sarjaporrasta alemmas ja viimeistä edellinen joutuu karsintoihin.