Itsepäinen koskijuoppopainija ja sinnikäs roskienpolttaja, kirveellä uhkailua ja nyrkkitappelu: Lapin kesä alkoi räväkästi

Lapin poliisi sai pyyhkiä hikeä otsaltaan lauantain päätteeksi. Tehtäviä piisasi laidasta laitaan.

Iltapäivällä poliisi selvitti nyrkkitappelua Rovaniemellä. Kostean päivänvieton keskellä yksi kaveruksista oli iskenyt nyrkillä toista kasvoihin. Iskijä otettiin kiinni selvittämään tapahtuma.

Illalla poliisi hälytettiin Ounaskoskelle, jonne kaksi päihtynyttä miestä lähti yksiairoisella soutuveneellä. Poliisin mukaan koski oli erittäin vuolaana, eikä kumpikaan miehistä ollut pukeutunut pelastus- tai kelluntaliiveihin.

Veneilijät onnistuivat kuitenkin rantautumaan turvallisesti ja poliisi puhallutti miehet rannalla. Toinen veneilijöistä puhalsi lukemat, jotka ylittivät vesiliikennejuopumuksen rajat. Poliisi ohjasi miehen autolle tarkempiin tutkimuksiin, mutta tämä ei miehen luonnolle sopinut.

– Mies pisti painiksi. Ja hävisi, poliisi tiivistää tiedotteessaan.

Toinen rovaniemeläinen mies oli puolestaan päättänyt polttaa roskia pihallaan "lauantain ratoksi" metsäpalovaroituksesta huolimatta. Mies kertoi yhteyttä ottaneelle poliisille, että "mitään ei enää pala". Poliisi kuitenkin muistutti erikseen, että nyt saa polttohommat loppua palovaroitustilanteen takia.

Mutta mies jatkoi roskien polttoa. Poliisi muisti miestä sakolla ja pelastuslaitos saapui sammuttamaan kokon.

Posiolla selviteltiin vanhoja riitoja kirveellä. Mies oli marssinut teräase kädessään samassa pihapiirissä asuneen luo, ja palasi kotiinsa ennen poliisin paikalle tuloa. Mies ei suostunut avaamaan partiolle ovea, mutta poliisi pääsi asuntoon ja otti miehen kiinni.

Lue myös:

    Uusimmat