Isisin tehtailemia huumeita ei havaittu Suomessa – Italiassa viranomaiset tekivät historiallisen takavarikon "jihadistien pervitiiniä"

Italiassa takavarikoitiin valtava Captagon-huumetabletteja, joiden uskotaan olevan Isisin tehtailemia.

Ainetta takavarikoitiin 13 000 kiloa eli 85 miljoonaa pilleriä, ja niiden arvoksi on arvioitu noin miljardi euroa. Aineet oli kätketty suurten paperisylinterien sisälle.

Captagonista on aiempia havaintoja myös muualta Euroopasta. Tullilaboratoriosta kuitenkin kerrotaan, että Suomen rajoilla Captagon-logolla varustettuja pillereitä ei ole havaittu.

– Ylipäätään amfetamiineja sisältäviä tabletteja on takavarikoissa vähän. Viime vuonna vain kolme erää, joissa yhteensä alle 100 tablettia ja tänä vuonna yksi erä, jossa tasan 100 tablettia, tullista kerrotaan.

Captagon on iäkäs tuotemerkki, eivätkä nykyiset samalla nimellä ratsastavat tabletit tiettävästi vastaa aiempia 1960-luvulla käytettyjä lääketabletteja.

Maanpuolustuskorkeakoulun dosentti, majuri Antti Paronen kertoi aiemmin, että Isis tavoittelee huumekaupalla rahaa muun muassa taistelijoiden palkkoihin, viranomaisten lahjontaan ja turvatalojen rakentamiseen. Parosen mukaan huumausainetta on käytetty myös Isiksen taistelijoiden keskuudessa suorituskyvyn parantamiseen hieman Suomen jatkosodassa käytetyn pervitiinin tapaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja