Isaac Sene koki seksuaalisia valaistumisia, jotka kuuluvat UMK-kappaleessa – "Pyrin joka päivä vähän flirttailemaan"

Yksi heistä on Suomen euroviisuedustaja – näin UMK-kilpailijat kuvailevat kappaleitaan 2:45
Katso videolta, miten kaikki kilpailijat kuvailevat kappaleitaan MTV Uutisille!

Artisti Isaac Sene osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun flirttailevalla Kuuma jäbä -bilebiisillä. Kappaleen taustalta löytyy syvällisiä oivalluksia.

– Kappale kertoo yhdestä hauskasta illasta, kun oivalsin että myös jäbä voi olla kuuma, Sene taustoittaa.

Hän kertoo mahdollisesti jo oivaltaneensa asian aiemmin, mutta ”tajusi siinä hetkessä vähän enemmän”. 

– Aina ei tarvitse mennä sen mukaan, mitä on olettanut itsestään. Itsestä voi löytää uusia puolia pitkin elämää. Seksuaalinen kasvu ei lopu siinä missä muukaan kasvu, artisti pohtii.

Sene kuvailee tulevaa Kuuma jäbä -kilpailukappalettaan lukuisilla adjektiiveilla: sähköinen, kiusoitteleva, seksikäs, moderni, vaarallinen mutta samaan aikaan turvallinen.

– Löytyy paljon sanoja, sisältää paljon karkkeja, hän vinkkaa.

Kappale sopii Senen mukaan tyyliltään hänelle täydellisesti. Artisti kertoo flirttailun olevan ”yksiä maailman kivoimpia asioita”.

– Ihmisten pitäisi tehdä sitä vieläkin enemmän. Kyllä mä pyrin joka päivä vähän flirttailemaan.

Uskoo menestymiseen suomen kielellä 

Sene kertoo hakeneensa UMK:hon, sillä koki olevansa ”sellaisessa paikassa artistina, jossa voi ottaa seuraavan stepin”.

Hän sanoo seuranneensa kilpailua erityisesti viimeiset kaksi vuotta.

– Tuntuu, että tästä on tullut oikein loistava alusta. Ajattelin, että voisin sopia tänne ja tuoda jotain todella raikasta ja uutta sekä hienoa.

Suomen kielellä viisuihin pyrkiminen jakaa usein ihmisten mielipiteitä. Senellä löytyy nopeasti selkeä mielipide tähän asiaan.

– Haluan vuonna 2022 sanoa kaikille ihmisille, että hylätkää se ajatus, että kaikki pitää olla aina englanniksi. Ei todellakaan pidä. 

Hän nostaa esimerkiksi Ruotsin, josta on noussut suuria ruotsinkielisiä kansainvälisiä hittejä. Yksi esimerkki viime ajoilta on A36:nSamma gamla vanliga, josta jopa tehtiin suomenkielinen remix.

– Uskon, että meidän on vihdoin aika Suomessa myös hiffata toi. 

Myös italialainen Måneskin voitti viisut viime vuonna omalla kielellään. Sene pohtii bändin voiton sinetöineen myös hänen oman osallistumisensa ”varmaankin jollain tavalla takaraivossa”.

– Pystyn samaistumaan hyvin vahvasti siihen estetiikkaan ja energiaan, mitä siinä oli. Todella anteeksipyytelemätön, tykkään siitä aina. 

Sama energiaa tullaan näkemään myös Senen esityksessä.

– Mulla ei ole mitään hävettävää.

”Savolainen superstara”

Sene paljastaa, että ei edes mieti tuleeko voittamaan UMK:n saati Euroviisut. Hän näkee kilpailevansa vain itseään vastaan, jonka vuoksi nimeää itse itsensä pahimmaksi kilpakumppanikseen.

– Kansa sen päättää kuka voittaa, mitä voin tehdä? Voin antaa parhaani kansalle. Jos ne päättävät valita mut, niin se on hieno juttu.

Vaikka Sene ei vielä mieti tulevaa, häneltä löytyy perustelu sille, miksi toukokuussa juuri hänen kuuluisi nousta viisulavalle Torinossa.

– Ehdottomasti siksi, että olen savolainen supertähti. 

Se ei Senen mielestä lisäperusteluja kaipaa.

Lue myös:

    Uusimmat