Intiassa annettiin päivässä puolitoista kertaa enemmän koronarokotteita kuin Suomessa koko pandemian aikana

Koronan vanavedessä tulevat musta sieni -infektiot huolestuttavat Intiassa 1:54
Koronan vanavedessä tulevat musta sieni -infektiot huolestuttavat Intiassa.

Intiassa on ensimmäistä kertaa annettu yli kymmenen miljoonaa koronarokoteannosta yhden päivän aikana, kertoivat viranomaiset lauantaina. Aikaisempi ennätys oli 9,2 miljoonaa rokotetta päivässä.

Intian tavoitteena on ollut rokottaa noin 1,1 miljardia ihmistä vuoden loppuun mennessä, mutta pula rokotteista, huono hallinto ja rokotevastaisuus ovat hidastaneet tahtia. Vasta noin 15 prosenttia intialaisista on saanut kaksi rokoteannosta, vaikka rokotukset alkoivat jo tammikuussa.

Koronatartuntojen määrä Intiassa on laskenut voimakkaasti keväästä, jolloin maan terveydenhuoltojärjestelmä vajosi romahduspisteeseen tartuntojen vuoksi. Lähes kaikki koronarajoitukset on purettu, vaikka asiantuntijat ovat varoittaneet, että seuraava tartunta-aalto saattaa olla tulossa jo ensi kuussa, kun vuotuisia uskonnollisia juhlia aletaan järjestää.

Intiassa on rekisteröity yli 32 miljoonaa koronavirustartuntaa ja vajaat 440  000 viruksen aiheuttamaan tautiin kuollutta. Maassa on noin 1,3 miljardia asukasta.

Intian tilastojen tartunta- ja kuolleisuuslukuja pidetään yleisesti aivan liian pieninä. Asiantuntijoiden mukaan todelliset luvut voivat olla jopa neljä kertaa korkeampia.

Kolmas rokotekierros voisi alkaa vielä tänä vuonna – HUS:n Lehtonen kertoo, mitä ryhmiä se koskisi 3:39
Kolmas rokotekierros voisi alkaa vielä tänä vuonna – HUS:n Lehtonen kertoo, mitä ryhmiä se koskisi.

Lue myös:

    Uusimmat