Instagram testaa uutta ominaisuutta – jakaisi sijaintitiedot Facebookille

Instagram testaa parhaillaan uutta toimintoa, joka jakaisi käyttäjän sijaintihistorian Facebookin kanssa. Ominaisuus on myös kytkettävä päälle, jotta kaikki muut toiminnot saisi käyttöönsä, uutisoi TechCrunch.

Instagramin johtajat vaihtuivat vain pari vuorokautta sitten, ja jo nyt muutos näyttää vaikuttaneen. Vanha Facebookin syötteen johtaja tarttui puikkoihin ja nyt Instagramiin kaavaillaan ominaisuutta, joka valmistuessaan jakaisi sijaintitietoja Facebookin kanssa. Instagram kuvailee ominaisuutta tavaksi ”muodostaa Facebookin tuotteiston, mukaan lukien Instagramin ja Messengerin, muodostaa ja käyttää kattavaa sijaintihistoriaa, joka pohjautuu laitteesi sijaintipalveluihin.”

Sijaintihistoria on jaettava Facebookin kanssa, jotta pystyisi nauttimaan kaikista Instagramin toiminnoista. Ainakin Wi-Fin ja läheisten ystävien etsiminen (Find Wi-Fi and nearby friends) onnistuu ainoastaan, mikäli sijaintinsa jakaa Instagramista Facebookiin. Sijaintihistorian perusteella Facebook pystyy muun muassa kohdentamaan mainontaa entistä tarkemmin juuri tietylle käyttäjälle sopivaksi.

Jos ja kun sijaintihistorian jakaminen Instagramiin tulee, kannattaa huomioida, että toiminto on oletuksena kytketty päälle. Facebook lisännee ominaisuuden Instagramiin vähin äänin, joten sovellusta päivittäessä kannattaa olla tarkkana, mikäli sijaintiaan ei halua jakaa Facebookiin.

Instagram kertoo lisäksi blogissaan uudesta Nametag-ominaisuudesta. Instagramissa luotava nimilappu toimisi ikään kuin QR-koodin tavoin ja sellaisen skannaamalla pääsisi helposti tutustumaan profiileihin. Lisäksi kuvapalveluun suunnitellaan omia yhteisöjä kouluille, mutta kyseinen ominaisuus on vasta testausvaiheessa. Nimilapputoiminto tulee saataville tästä päivästä alkaen sekä Androidilla että iOS:llä.

Lue myös:

    Uusimmat