Mainos

IL: Kansanedustaja Hussein al-Taee vääristeli koulutustaan – tiedot LinkedIn-profiilissa muuttuivat yhteydenoton jälkeen

Iltalehden selvityksen mukaan SDP:n kansanedustaja Hussein al-Taee kaunisteli LinkedIn-profiiliaan kertomalla omaavansa kaksi ylempää korkeakoulututkintoa, jotka hän suoritti Puolassa. Todellisuudessa al-Taee suoritti kyseisessä yliopistossa ainoastaan yhden tutkinnon.

Iltalehti käytti selvityksen pohjana al-Taeen julkista LinkedIn-profiilia, eli niin sanottua sähköistä ansioluetteloa, mikä oli linkitetty miehen eduskuntasivuille.

LinkedIn-profiilin mukaan al-Taee suoritti alemman korkeakoulututkintonsa Suomessa ja Iso-Britanniassa. Iso-Britannian Lincolnin yliopistossa ei kuitenkaan ollut merkintää Al-Taeen LinkedIn-profiilissa mainitusta kansainvälisiä suhteita ja diplomatiaa koskevasta tutkinnosta.

Jätti tutkintonsa kesken

Lisäksi LinkedIn-profiilissa kerrottiin, että Al-Taee olisi suorittanut johtamisen sekä kansainvälisten suhteiden ja Amerikan tutkimuksen ylemmän korkeakoulututkinnon Puolassa Varsovan yliopistossa.

Iltalehti otti yhteyttä ja vieraili Varsovan yliopistossa, missä selvisi, että al-Taee on suorittanut vain yhden loppututkinnon vuonna 2016.

Lisäksi al-Taee hyväksyttiin taloustieteiden opiskelijaksi vuonna 2013, mutta hän jätti opinnot kesken.

Seuraavana vuonna al-Taee aloitti opiskelijana Amerikan tutkimuksen keskuksessa, mutta hän jätti nämäkin opinnot kesken.

Koulutustietoja muutettiin

Linkki Al-Taeen LinkedIn-profiiliin poistui eduskuntasivuilta pian Iltalehden otettua yhteyttä asiasta.

Iltalehden mukaan pian tämän jälkeen myös al-Taeen LinkedIn-profiilin koulutustietoja muutettiin. Muutoksen jälkeen profiilissa painotettiin, että kansainvälisten suhteiden ja Amerikan tutkimuksen loppututkinto koskikin muutamaa suoritettua yliopistokurssia.

Al-Taee kommentoi Iltalehdelle, että hänen LinkedIn-profiiliaan täydennettiin heinäkuussa. Hän vakuuttaa, että ei ole väittänyt omaavansa kahta ylempää korkeakoulututkintoa.

Al-Taee kertoo, että hän ei ole ollut aktiivinen LinkedInissä, minkä vuoksi tiedot ovat olleet vajaat.

– En ole väittänyt, että minulla on kaksi ylempää korkeakoulututkintoa, vaan että olen opiskellut toistakin tutkintoa, joka valitettavasti jäi kesken aloitettuani CMI:llä, kertoi Al-Taee Iltalehdelle. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja