Hussein al-Taeelle ei syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

16:38
Katso videolta, miten Hussein al-Taee kommentoi kirjoituksiaan.

Kansanedustaja Hussein al-Taeen (sd.) Facebook-kirjoituksista ei nosteta syytettä, kertoo valtakunnansyyttäjä. Al-Taeeta epäiltiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Al-Taeen oli epäilty kirjoittaneen omalle Facebook-sivulleen eri kansanryhmiä uhkaavia, solvaavia tai panettelevia viestejä vuosina 2011–2016.

Valtakunnansyyttäjän mukaan osassa viesteistä ei ole kyse kiihottamisrikoksesta, koska ne eivät kohdistu rangaistussäännöksessä tarkoitettuun kansanryhmään.

–  Lausumat voisivat tulla arvioitavaksi kunnianloukkauksena. Pääsääntöisesti syyttäjä ei saa nostaa syytettä kunnianloukkauksesta, ellei asianomistaja ole vaatinut rangaistusta. Asianomistajat eivät ole vaatineet rangaistusta, ja teot olisivat joka tapauksessa kunnianloukkauksena jo vanhentuneita, Syyttäjälaitoksen tiedotteessa kerrotaan.

Valtakunnansyyttäjän mukaan yhden viestin osalta kyse ei ole kiihottamisrikoksesta, koska viesti ei ole solvaava, panetteleva tai uhkaava eikä se kohdistu mihinkään ihmisryhmään.

Yhdessä viestissä al-Taee on syyttäjän mukaan todennäköisesti syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, mutta siltäkin osin syyttäjä päätyi tekemään syyttämättäjättämispäätöksen.

– Ottaen huomioon, että Al-Taee on aktiivisesti toimien ja itsenäisesti ilman viranomaisen puuttumista toiminnallaan pyrkinyt poistamaan tekonsa vaikutuksia ja ojentunut jo vuosia ennen kyseisen menettelyn ilmi tuloa, oikeudenkäyntiä ja rangaistusta olisi pidettävä tarkoituksettomina ja kohtuuttomina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja