IL: Eduskunnan turvallisuusjohtajaksi valittu mies erehdytti aiemmin eduskunnan maksamaan itselleen 23 000 euroa

MTV Uutisten saamalta videolta näkyy Juha Sipilään kohdistunut hyökkäys 1:53
Tämän videon luovuttamisen vuoksi aiempi eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola irtisanottiin tehtävästään.

Iltalehden mukaan eduskunnan irtisanotun turvallisuusjohtajan tilalle nimitettiin henkilö, jolle eduskunta maksoi aiemmin perusteettomia ikälisiä kymmenien tuhansien eurojen edestä.

Eduskunnan valmiuspäällikkö Sakari Keckman nimitettiin eduskunnan turvallisuusjohtajan sijaiseksi maaliskuussa, kun Jukka Savola irtisanottiin tehtävästä hänen toimitettuaan Juha Sipilään kohdistuneen välikohtauksen valvontakameranauhat MTV:lle.

Iltalehden mukaan Keckman on erehdyttänyt eduskunnan maksamaan itselleen kuusi ikälisää hänen aloittaessaan työskentelyn eduskunnassa vuonna 2006.

Iltalehden selvityksen mukaan Keckman oli samana päivänä jäänyt eläkkeelle puolustusvoimista.

Eduskunnassa Keckmanilta oli kysytty, onko hän jäänyt eläkkeelle puolustusvoimista eli maksetaanko hänelle eläkettä. Keckman oli vastannut, että hän lopetti siellä työskentelyn, mutta ei ole jäänyt eläkkeelle.

Tällä oli vaikutusta valtion virkaehtosopimuksen mukaisiin ikälisiin, joita ei makseta samanaikaisesti eläkkeen kanssa.

Keckman oli vakuuttanut eduskunnan tilitoimiston päällikön asiasta, ja hänelle myönnettiin ikälisät vuonna 2007, Iltalehti kertoo.

Todellinen tilanne tuli ilmi vuonna 2009, kun Keckman oli hakenut eduskunnan henkilöstöpäälliköksi. Ikälisiä ehdittiin maksaa noin 23 000 euron edestä.

Vuonna 2010 ulkopuolisen tilitarkastustoimiston selvityksen perusteella Keckmanilta perittiin takaisin reilut 19 000 euroa, koska loput olivat ehtineet vanhentua.

Asiasta aloitettiin rikostutkinta, mutta lopulta syyttäjä jätti syytteen nostamatta näytön puutteeseen vedoten. Keckman puolustautui sillä, ettei tiennyt eläkkeen vaikuttavan ikälisiin.

Keckmanin nykyinen pesti turvallisuusjohtajan sijaisena on määrä kestää tämän vuoden marraskuun loppuun saakka.

Lue myös:

    Uusimmat