Ikääntyvien nettideittailu kasvussa – Kahdeksankymppisetkin chattailevat rakkauden toivossa

Yhä vanhemmat ihmiset kiinnostuvat nettideittailusta. Suomalaisen E-kontakti.fi-deittipalvelun tuotepäällikkö Heli Ruotsalainen valottaa tämän päivän näkymiä yli 50-vuotiaiden nettideittailusta.

Heli Ruotsalainen sanoo nettideittailun saavuttaneen suurta suosiota – myös ikääntyvien ihmisten keskuudessa.

– Yli 50-vuotiaiden profiilit ovat lisääntyneet vahvasti meidänkin deittipalvelussamme. He ovat erittäin merkittävä käyttäjäryhmä, 27 prosenttia käyttäjistä. Koska olemme maksullinen deittisivusto, aivan nuorimpia ihmisiä meillä ei hirvittävästi ole. Käyttäjiemme keski-ikä on noin 40 vuoden tienoilla.

Deittipalvelusivustojen tyylit vaihtelevat, ja käyttäjät etsivät eri sivustoilta eri asioita. Ruotsalainen sanoo E-kontakti.fi-sivuston keskittyvän tositarkoitukseen, ei seksisuhteisiin.

– Kaikki käyttäjämme ovat sivustolla enemmän tai vähemmän tositarkoituksella. Yleisimmin halutaan löytää ystävä tai rakas. Hirveästi kaivataan sitä, että olisi yhteisiä harrastuksia, ihan samoja asioita kuin livenäkin tavattaessa. Palvelusta etsitään usein kumppania vaikkapa tanssiharrastukseen tai mökille. Monet ihan vanhimmat jäsenet, 80-vuotiaat, ovat usein leskiä ja olleet jo pidemmän aikaa yksin. He etsivät ihan vain seuraa.

"Seuranhaku on vaihtanut muotoa"

Ruotsalainen arvioi, että yksi syy nettideittailun kasvuun on tietotekniikan yleistyminen.

– Ikääntyvien nettideittailu näyttää olevan siitä kiinni, kuinka paljon he hankkivat tietokoneita. Mitä enemmän tietokoneita ikäryhmässä, sitä enemmän nousee nettiaktiivisuuskin. Vanhempien ihmisten joukko on erittäin aktiivinen ja tuntuukin, että esimerkiksi joululahjaksi on nyt saatu paljon tietokoneita, Ruotsalainen nauraa.

Ruotsalainen arvelee deittipalvelujen käytön yleistymisen johtuvan myös siitä, että ihmiset ovat alkaneet luottaa netin maksutapoihin.

– Netti ei ole kovin vanha keksintö, ja jos työelämässä ei ole sitä aktiivisesti käyttänyt, niin se on saattanut tuntua pelottavalta. Nyt tietokoneita ei enää pelätä, niin kuin vaikka 10 vuotta sitten.

– Ja toisaalta, aina on deittailtu. Kun katsoo lehtien henkilökohtaista-palstoja, niin eipä niissä enää hirveästi ilmoituksia näe. Seuranhaku on vaihtanut muotoa. Aina on haettu seuraa, ennen vain haettiin sanomalehdistä, nyt netistä, Ruotsalainen muistuttaa.

Ikä ei ole este rakkaudelle

Kumppaneita, ystäviä ja rakkaita deittipalveluista löydetäänkin, ja se on Ruotsalaisen mielestä aina ihanaa.

– Tämän työn paras puoli on siinä, kun saa positiivista palautetta ihmisiltä, että he ovat löytäneet uuden rakkauden.

– Meidän palvelussamme on tosiaan yli 80-vuotiaita jäseniä, jotka aktiivisesti käyvät joka päivä etsimässä kontaktia tai katselemassa kuvia tai chattailemassa. Se on ihanaa, että elämä ei lopu, ja se toive rakkaan löytymisestä elää. Ikä ei ole siihen mikään este. On hauskaa, että meillä on näin!

Studio55.fi/Annimari Pasanen

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat