Tuulikin, 64, ja Kimmon, 40, pitkä rakkaustarina – Näin suhde toimii!

Kun eronnut kahden lapsen yksinhuoltaja Tuulikki toimi poikiensa jääkiekkojoukkueen johtajana, hän katseli kaukalon laidalla yh-isiä sillä silmällä. Rempseä 44-vuotias ei arvannut, että kainaloon tarttuisikin yksi hänen poikiensa pelikavereista, 20-vuotias Kimmo. Vastoin odotuksia, ennakkoluuloja ja luutuneita käsityksiä Tuulikin ja Kimmon suhde on kantanut jo yli 20 vuotta.

Tuulikin, 64, ja Kimmon, 40, rakkaustarina sai alkunsa jäähallilla.

– Jääkiekon parissa olemme tavanneet. Poikani pelasivat samassa joukkueessa, vanhin valmensi. Minä olin joukkueenjohtajana, Tuulikki muistelee.

Kimmo oli pelannut joukkueessa jo kaksi vuotta, mutta tuona aikana ujo nuori mies ei ollut uskaltanut jutella Tuulikille. Kampaajana työskennellyt, räväkän näköinen pelikaverin äiti oli kuitenkin herättänyt kiinnostuksen.

Erään kisamatkan päätteeksi joukkue lähti viettämään iltaa ulos. Tuulikki oli empinyt lähtöä nuorten suosimaan yökerhoon, mutta päätyi lopulta joukon jatkoksi. Ilta muutti hänen elämänsä suunnan.

– Kimmo tuli viimeisenä hakemaan tanssimaan. Sitten hän kysyi, voisimmeko mennä juttelemaan. Sinä lauantaina hän tuli meille yöksi, ja maanantaina jo muutti meille, Tuulikki kertoo.

– Sinä iltana juttelimme ja suukottelimme, mutta hän ei lääppinyt. Aamulla hän tuli sängyn viereen kysymään sormusta. Sitä ei ollut, mutta annoin hänelle korvakorun.

Tuulikilla oli aina ollut toverilliset välit joukkueensa jäseniin, mutta ihastus yllätti.

– Olin ollut poikien pukukopissa, eivät ne olleet minusta välittäneet. Sitten kun aloin olla Kimmon kanssa, en enää päässyt pukuhuoneeseen, Tuulikki nauraa.

Suhde syveni nopeasti, ja vaikka Tuulikki olikin katsellut jäähallilla yh-isiä sillä silmällä, vei Kimmo jalat alta. Alussa ikäero mietitytti.

– Kimmo sanoi, että onhan Elizabeth Taylorillakin nuorempi mies. Totesin, että enhän minä ole Elizabeth Taylor, Tuulikki nauraa.

Hänestä kumpikaan ei ollut tietoisesti hakenut nuorempaa tai vanhempaa kumppania, vaan kohtalo vei heidät yhteen.

Kolmen vuoden tuttavuuden jälkeen pari avioitui.

Rumia reaktioita

Tuulikki kertoo, että monen oli aluksi vaikea hyväksyä vanhemman naisen ja nuorukaisen suhdetta. Rumimmat kommentit tulivat Tuulikin kampaamon asiakkailta.

– He saattoivat mennä henkilökohtaisuuksiin, että nyt sitten ainakin seksielämä on sinulla kunnossa, Tuulikki tuhahtaa.

– Kotona oli helppoa, koska pojat tunsivat toisensa entuudestaan. Nuorempi vitsaili puhumalla Kimmosta faijana.

Kimmo rohkaisi Tuulikkia olemaan ajattelematta, mitä muut miettivät, kun he saivat kestää kummeksuvia katseita käsi kädessä kulkiessaan.

– Nyt ajattelen vain itseäni ja meitä.

Rypytöntä rakkautta

Luonnollisesti pariskunnan piti jo hyvissä ajoin pohtia lastenhankintaa.

– Kimmo olisi lapsia halunnutkin. Yritimme, mutta se ei onnistunut. Olimme kuitenkin miettineet asian loppuun asti, Tuulikki kertoo.

– Onneksi meillä on neljä lastenlasta, joille Kimmo on vaari. Ensimmäisen lapsenlapsen kanssa olimme paljon tekemisissä, kun hän oli vauva.

Tuulikki muistelee nauraen tilannetta, joka sattui heidän vieraillessaan autokaupassa poikansa ja tämän parivuotiaan lapsen kanssa.

– Lapsi juoksenteli ympäriinsä ja huuteli isää ja vaaria. Ihmiset ihmettelivät, että kuka nyt on isä ja kuka vaari – mummin he kyllä tunnistivat!

Tuulikki tunnustaa olleensa mustasukkainen nuoresta puolisosta, mutta isompia ongelmia siitä ei ikinä ole syntynyt. Arki sujuu tasaisesti, eikä rakkauteen ole tullut ryppyjä vuosien varrella. Molemmat viihtyvät kotioloissa ja perinteisissä sukupuolirooleissa.

– Olen vanhanaikainen. Silitän, pyykkään ja laitan eväät, ja pidän siitä. Kimmo nauttii siitä ja arvostaa sitä. Hän sanoo, ettei tytönhupakoita katselisi päivääkään, Tuulikki paljastaa.

Vastavuoroisesti myös Kimmo pitää huolta Tuulikista. Puoliso oli suuri tuki ja turva, kun häneltä leikattiin huulisyöpä puolitoista vuotta sitten. Hän ei tunne itseään vanhaksi nuoren miehen rinnalla, vaikka välillä kiusoitteleekin Kimmoa "vanhan akan ottamisesta vaimokseen".

– Kimmo kunnioittaa minua, eikä häntä häiritse esimerkiksi se, että minulle on tullut ylipainoa.

Mikä puuma?

Puuma-ilmiöstä Tuulikki ei ollut kuullutkaan, ennen kuin siitä häneltä kysyttiin. Kerran risteilyllä ikäistensä miesten keskellä hän tosin mietti, ettei reippaana naisena edes voisi huolia vanhempaa, jo raihnaista miestä.

Tuulikki suhtautuu ikäeroon luontevasti. Häntä ihmetyttääkin, miksi vain vanhempien miesten ja nuorten naisten väliset suhteet saavat nauttia yleistä hyväksyntää.

– Vanhemmasta miehestä puhutaan, että hän on vetreä ja jaksaa. Naisesta taas sanotaan, että sillä pitää olla rahaa, jotta nuori mies kiinnostuu, Tuulikki huokaa.

Viime syksynä pariskunta karisti kaupungin pölyt jaloistaan. Nyt he asuvat kesähuvilallaan Lopella ja rakentavat omakotitaloaan maaseudun rauhassa. Tuulikki on eläkkeellä, ja Kimmo työskentelee rakennus- ja kuljetusalan yrittäjänä. Kotona telmii kaksi koiralasta. Tänä vuonna pariskunnalle tulee täyteen 21 vuotta yhdessä.

– Tämä oli ihan sattumaa, en ollut ajatellut voivani olla näin nuoren kanssa. Nyt en osaa ajatella, että tässä olisi mitään kummallisempaa, Tuulikki huokaa onnellisena.

Studio55.fi/Milja Haaksluoto

Kuvat: Colourbox.com


Onko sinulla tarina kerrottavanasi?

Studio55.fi etsii jatkuvasti mielenkiintoisia tarinoita netissä kerrottavakseen ja kannustukseksi muille vaikeassa elämäntilanteessa eläville. Oletko selvinnyt vaikeasta sairaudesta tai onko tuttavallasi takanaan aivan huikea elämä eriskummallisine sattumuksineen? Myös pienempien ja suurempien järjestöjen teot ja muiden hyväksi toimivat aktiiviset ihmiset kiinnostavat meitä.

Ota meihin yhteyttä, niin ehkä kerromme studio55:läisille juuri sinun selviytymistarinasi. Lähetä tarinasi lomakkeen kautta tai sähköpostilla osoitteeseen studio55(at)mtv3.fi. Korvaathan osoitekentässä (at)-kohdan @-merkillä.

Lue myös:

    Uusimmat