Ihotautilääkärit tyrmäävät silmänympärysvoiteiden tarpeellisuuden: "Kuin kasvovoiteita, vain pienemmissä purkeissa”

6:25

Silmänympäryksen iholle kannattaa levittää samaa voidetta kuin muuallekin kasvoille, kertovat Insider-sivuston haastattelemat ihotautilääkärit.

Toimittajamme testasi Botoxia. Katso tulokset videolta!

Monen kosmetiikka-arsenaaliin kuuluu jos jonkinlaista nuorentavaa, virkistävää ja kosteuttavaa voidetta, suihketta sekä seerumia. Ihonhoitotuotteiden vaikuttavuudesta ja tarpeellisuudesta voi kiistellä – ja kiistelläänkin.

Erityisesti ihmisten mielipiteitä tuntuu jakavan suhde silmänympärysvoiteeseen. Jotkut suosittelevat aloittamaan sen käyttämisen heti silmämeikin käytön aloittamisen jälkeen, jotkut pitävät sitä täytenä humpuukina.

Kaksi yhdysvaltalaista ihotautilääkäriä ilmaisi epäilyksensä silmänympärysvoiteiden tehoon. Heidän mukaansa tehokkain voide silmien iholle on hyvä, kosteuttava rasva, joka sopii koko kasvoille.

Samaa tavaraa pienemmässä purkissa

Yalen yliopiston apulaisprofessori, lääkäri Macrene Alexiades huomauttaa, ettei silmänympärysvoiteen ja muun kasvovoiteen erottamisessa ole järkeä.

– Erilliselle silmänympärysvoiteen hankinnalle ei ole mitään todellista syytä, sillä haluat silmiesi ympärille samat ainesosat kuin muuallekin. Usein silmänympärysvoiteet ovat kuin kasvovoiteita, vain pienemmissä purkissa, hän toteaa Insiderille.

Paksulle voiteelle ei ole syytä

Silmänympärysvoiteet ovat rakenteeltaan usein tavallisia kasvovoiteita paksumpia. Tälle ei Alexiadeksen mukana ole mitään loogista syytä. Ihon rakennetta paksuntavilla ainesosilla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka paksu niitä sisältävän voiteen rakenne on.

– Paksu voide antaa valheellisen tunteen suojasta, sillä se peittää ihon pinnan, Alexiades sanoo.

Toinen Insiderin haastattelema ihotautilääkäri, Fayne L. Frey, muistuttaa silmänympärysihon olevan tavallisesti muita kasvojen ihoa ohuempaa. Tämän vuoksi esimerkiksi auringon säteily vaurioittaa ja vanhentaa silmänympärysihoa herkästi.

Paksun voiteen sijasta hipiäänsä varjelevien ihmisten tulisikin keskittyä kosmetiikan sisältämään aurinkosuojaan.

Voide ei tuhoa ryppyjä

Haastatellut asiantuntijat ovat yksimielisiä siitä, ettei silmänympärysvoiteilla ole ryppyjä tuhoavaa vaikutusta. Ne voivat vaikuttaa ainoastaan kurttujen ilmenemiseen.

Ryppyjen väliaikainen silottuminen johtunee siitä, että voiteen kosteuttavat ainesosat – kuten glyseriini sekä hyaluronihappo – sitovat itseensä vettä ja saavat ihon näyttämään täyteläisemmältä. Frey vertaa ilmiötä rusinaan, johon pumpataan vettä, kunnes siitä tulee rypäle.

Kasvoja silottava vaikutus katoaa siinä vaiheessa, kun voide on kulunut kasvoilta. Silmänympärysvoiteen sisältämiä nestettä sitovia ainesosia löytyy muistakin kasvoille tarkoitetuista rasvoista.

Ihmeaineiden vaikutuksesta ei tieteellistä näyttöä

Kofeiinin ja vihreän teen väitetään joskus tarjoavan täsmähoitoa tummille silmänalusille ja silmäpusseille, sillä ne saattavat kutistaa verisuonia. Vakuuttavaa tieteellistä näyttöä asiasta ei ole.

Insiderin haastattelema Frey sanoo uskovansa, että mikäli näin todella olisi, kyse olisi lääkkeestä – ei kosmetiikasta. Näin ollen tuotetta ei tavallisen marketin tai kosmetiikkamyymälän hyllyltä edes löytyisi.

Lähde: Insider

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja