Et kai sorru? 10 tapaa, jotka vanhentavat

Solarium, ruokavalio, jopa tyynysi! Listasimme tavat, jotka vanhentavat ihoa.

1. Aurinkolasien unohtuminen

Aurinkolasien unohtaminen tekee hallaa silmille. Lisäksi joudut siristelemään jatkuvasti, ja silmät uupuvat .

2. Aurinkovoiteen unohtuminen

Vaikka auringon haitoista puhutaan yleisesti, moni jättää silti aurinkovoiteen hyllyyn – tärkeintähän on saada ihana rusketus, terveyshaitoista viis! Aurinko kuitenkin vanhentaa ihoa ja aiheuttaa tunnetusti myös ihosyöpää.

2:53

3. Solarium

Solariumin haitat ovat samantapaiset kuin auringossa: solarium altistaa ihon aivan samoille ultraviolettisäteilyn muodoille!

4. Puhelinriippuvuus

Uusin älypuhelinten aiheuttama ongelma on niin sanottu ”tekniikkaniska”, joka syntyy, kun ihminen tuijottaa suoraan alas puhelimeensa pitkiä aikoja. Tämä pään asento voi aiheuttaa niskan nikamille jopa monen kymmenen kilon lisäkuorman. Tapa aiheuttaa myös ryppyjä, kertoo TipHero-sivusto.

5. Tupakointi

Tupakoinnin lopettamisesta saarnataan tauotta kaikkialla – kenties kannattaisi kuunnella? Tupakointi tekee hallaa terveydelle ja vanhentaa ihoa. Nikotiini heikentää verenkiertoa, jonka toiminta vaikuttaa olennaisesti ihon hyvinvointiin. Jos haluat kauniin ja sileän ihon, kannattaa luopua nikotiinituotteista kokonaan.

6. Ankea ruokavalio

Alkoholi ja roskaruoat eivät ravitse kehoa. Runsas sokeri vanhentaa ihoa, sillä liian runsas sokeri ruokavaliossa vahingoittaa ihon kollageeneja ja elastaania, jotka pitävät ihon nuorekkaan ja täyteläisen näköisenä.

7. Pillillä juominen

Hassua, mutta totta: pillillä juominen voi vanhentaa! Liiallinen pillillä juominen voi aiheuttaa suun ympärille samantapaisia ryppyjä kuin tupakointi.

8. Et hoida ihoasi

Päivän aikana iholle kertyy öljyjä, ympäristön saasteita ja muuta likaa, joka voi aiheuttaa näppylöitä. Puhdistus edistää ihon hyvinvointia.

9. Meikinpoiston unohtaminen

Vaikka meikki olisi juuri tänään onnistunut yli odotusten, se tulee silti pestä pois illalla. Jos meikkiä ei pese pois, seurauksena on näppyjä ja ihon värin samentuminen. Meikki voi myös yön aikana kulkeutua silmiin ja aiheuttaa ärsytystä. 

Silmämeikki kannattaa poistaa hellävaraisesti, ihoa venyttämättä tai hankaamatta. Myös aamuisin on tärkeää käyttää puhdistustuotteita, sillä yön aikana ihon aineenvaihdunta on vilkasta.

10. Nukut väärällä tavalla

Ihoasiantuntija Lorena Öbergin mukaan kyljellään nukkuminen aiheuttaa ennenaikaista vanhenemista luomalla kasvoihin pieniä poimuja, jotka voivat lopulta johtaa ryppyjen syntyyn.

Kasvojen hankaaminen pahimmillaan karheaan tyynyliinaan tekee hallaa iholle. Jos asennon vaihtaminen on hankalaa, vaihda tyynyliina usein ja investoi hyvälaatuisiin, pehmeisiin materiaaleihin.

Vuonna 2015 julkaistussa brittitutkimuksessa selvitettiin unen määrän yhteyttä ihon kuntoon. Huonot yöunet lisäsivät kasvojen ryppyjä ja ihon punoitusta huomattavasti.


***

2:00

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja