Nainen, mokasitko? Tätä tuotetta sinun olisi pitänyt käyttää jo aikoja sitten

Silmänympärysvoide mielletään usein iäkkäämpien ihmisten kauneudenhoidon välineeksi. Todellisuudessa se kuuluu meikkaajaan vakiovarustukseen ensimmäisistä meikkipensselien vedoista ja mascaran kokeiluista lähtien.

Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen kosmetiikkaneuvoja Merike Laine kertoo, ettei silmänympärysvoiteen käytölle ole tarkkaa ikäsuositusta. Voide olisi hyvä ottaa käyttöön silmämeikin käytön alkaessa.

– Silmänympärysiho esimerkiksi on hyvin ohutta ja siihen tulee iän myötä helposti ryppyjä ja juonteita. Silmänympärysvoiteen avulla voidaan estää ihon kuivumista ja sitä kautta ennaltaehkäistä kuivuudesta johtuvien pintaryppyjen syntyä, muistuttaa Helsingin Allergia- ja Astmayhdistyksen kosmetiikkaneuvoja Merike Laine.

Ihonhoitotuotteiden vaikutus riippuu siitä, haetaanko esimerkiksi vaikutusta akneihon kunnon paranemiseen vai herkistyneen ihon ihoärsytyksen lieventymiseen. Tehon alkaminen on aina tapauskohtaista. Ikääntymisen kannalta ajateltuna tärkeintä on ennaltaehkäisevä hoito.

– Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa ihon hoitoa. Jos iho on päässyt huonoon kuntoon hoitamattomuuden takia, on hyvä varata aika kosmetologille. Kosmetologi kartoittaa ihon tilanteen ja valitsee sopivat hoidot sekä antaa kotihoito-ohjeet.

Oikeiden tuotteiden valinnassa on ikävuosia tärkeämpää kiinnittää huomiota sen hetkiseen ihon kuntoon ja ihotyyppiin. Iästä riippumatta kasvojen puhdistustuotteet ovat tärkeitä kaikille. Koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa pitää huolta omasta ihosta.

Puhdistustuotteet tulee valita ihotyypin mukaan. Rasvoittuvalle iholle sopivat usein geeli- tai vaahtomaiset rasvaisen ihon puhdistustuotteet ja kuivalle iholle maito- tai voidemaiset kuivan ihon puhdistustuotteet. Puhdistus on hyvä viimeistellä kasvovedellä, joka poistaa viimeisetkin liat ja kosteuttaa ihoa.

Nuorelle voiteeksi riittää usein kevyt kosteusvoide, mutta iän myötä iho usein kaipaa hoitavampaa voidetta. Iän myötä iho ohenee ja muuttuu usein kuivemmaksi.

Teksti: Siiri L'Ecuyer

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja