Unohda kalliit voiteet! Silmäpusseista pääsee eroon myös kotikonstein

Kodeistamme löytyy joukko raaka-aineita, joilla tummat silmänaluset saa häivytettyä uskomattoman helposti. 

Peitevoide on yleinen keino silmäpussien peittämiseen, mutta kasvojen ikäviä kohtia voi yrittää häivyttää myös luonnollisin keinoin.

Bloggaaja Sarah Allard paljastaa, miten silmäpussit ja tummat silmänaluset saa häivytettyä tehokkaasti kotikonstein. Ja mikä parasta, nämä vinkit ovat myös todella edullisia!

Nuku tarpeeksi

Unenpuute on yksi yleisin syy silmäpusseihin. Valvominen heikentää silmänalusten mikroverenkiertoa ja tekee ihosta kalpean. Verisuonet näkyvät kalpean ihon läpi selvemmin, jolloin havaitsemme verisuonet tummina silmänalusina.

Kaikki ihmiset tarvitsevat eri määrän unta, joten selvitä sinulle optimaalisin unenmäärä ja pidä siitä kiinni. On myös hyvin tärkeää poistaa meikki huolellisesti kasvoilta ennen nukkumaanmenoa, sillä meikin jäänteet aiheuttavat herkästi kasvojen vanhenemista.

Soodanaamio 

Ruokasoodaa käytetään pääasiassa leivonnassa, mutta se on bloggaajan mukaan myös erittäin tehokas apu häivyttämään tummia silmänalusia. Sekoita lusikallinen ruokasoodaa ja pieni määrä vettä tahnaksi ja taputtele silmiesi alle. Anna seoksen kuivua 5–10 minuutin ajan ja pyyhi pois kostealla liinalla. Ihon tummuus häviää ja iho kiristyy, jolloin silmäpussit katoavat.

Kofeiini kutistaa verisuonia

Teepusseja on jo pitkään käytetty lievittämään turvotusta silmien ympäriltä. Liota teepusseja muutaman minuutin ajan kuumassa vedessä ja jäähdytä. Parhaimman tuloksen saat, kun laitat pussit hetkeksi pakastimeen ja vasta sen jälkeen silmillesi. Teen sisältämä kofeiini kutistaa silmien ympärillä olevia verisuonia vähentäen silmien turvotusta. Tästä syystä silmille kannattaakin käyttää kofeiinipitoista teetä.

Juo vettä

Naisten tulisi juoda päivittäin 1,6 litraa, miesten 2 litraa nestettä. Kuitenkaan harva meistä voi rehellisesti sanoa, että nauttii suositellun määrän nestettä päivittäin. Veden juominen on kuitenkin tärkeää, sillä solumme tarvitsevat vettä toimiakseen tehokkaasti ja korjatakseen vaurioita. Liian vähäinen veden juominen voi veltostaa ihoa, joka ilmenee epätoivottuina silmäpusseina.  

Selvitä turvotuksen syy

Allergiat voivat vaikuttaa negatiivisella tavalla silmienympäryksiimme. Erilaiset siitepölyallergiat ovat erittäin yleinen syy tummentamaan silmien alusia, mutta myös ruoka-aineallergiat voivat aiheuttaa jatkuvaa turvotusta. Jos silmäongelmat jatkuvat pitkään, kannattaa varmistaa, ettei kyseessä ole tiedostamaton allergia.

Peruna ravitsee ihoa

Peruna on edullinen, mutta kokeilemisen arvoinen keino silmien ympärysten hoitoon. Leikkaa raaka ja mahdollisimman viileä peruna viipaleiksi ja pidä viipaleita silmilläsi kymmenen minuutin ajan. Perunoiden sisältämät antioksidantit ravitsevat ihoa samalla, kun perunan viileys laskee turvotusta. Tämä kikka korvaa helposti kalliit voiteet.

Kurkku kosteuttaa

Kurkkujen käyttö silmien raikastamiseen on paljon käytetty keino, joka toimii edelleen kliseisyydestään huolimatta. Kylmät kurkkuviipaleet laskevat turvotusta ja kurkun sisältämät ravintoaineet sekä kosteuttavat ihoa että vähentävät tulehduksia. 

Kurkkunaamio silmillä on hyvä rentoutua tämän hengitysharjoituksen tahtiin. 

0:49

Lähde: Goodtoknow

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.