Iäkkään turkulaisen käsi jäi puristuksiin sängyn kaiteeseen ja alkoi vaihtaa väriä – pelastajat joutuivat sahaamaan vapaaksi

Somerolla poliisilaitos joutui leikkaamaan sängystä tukikaiteen pelastaakseen iäkkäämmän henkilön puristuksista.

Pelastuslaitos tiedotti, että rivitalon asukkaan käsi oli jäänyt sängyn kaiteen väliin ja ensihoito kuljetti hänet pelastamisen jälkeen jatkotutkimuksiin.

Pelastuslaitokselta kuvaillaan pelastettua henkilöä vanhemmaksi ihmiseksi, joka oli jäänyt pinteeseen joko yritettyään pois sängystä tai pudonut siitä.

Kotihoito saapui onneksi paikalle

Tilanteen huomasi vasta paikalle saapunut kotihoitaja, joka ei omin neuvoin saanut uhria pelastettua puristuksista. Hän hälytti paikalle palokunnan, joka leikkasi kaiteen saadakseen henkilön turvallisesti irti.

– Koettiin se järkevimmäksi vaihtoehdoksi, ettei tarvinnut lähteä taivuttamaan puristuksissa olevaa kättä enempää, pelastuslaitokselta kerrotaan.

– Hän oli ollut aamupäivän puristuksissa, ja käsi oli alkanut vaihtaa väriä tummemmaksi.

Tapausta ei kuvailla poikkeukselliseksi, muttei päivittäiseksikään. Pelastuslaitos joutuu silloin tällöin auttamaan esimerkiksi seinän ja sängyn tai seinän ja vessanpöntöön väliin puristuksiin joutuneita ihmisiä jumista. 

0:28
Katso myös: Työmiehien lipsahdus johti erikoiseen pelastusoperaatioon Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja