Hyviä uutisia alle 25 000 euron sähköautoja kiikaroiville suomalaisille

Aiemminkin myynnissä ollut Volkswagen e-Up on jälleen tilattavissa. Viime vuonna myynnissä oli rajoitettu erä valmiiksi konfiguroituja, mutta sähköauton tilauskirjat ovat taas auki ja suomalaisasiakkaatkin voivat taas tilata auton haluamallaan varustelulla ja värillä.

Volkswagenin täyssähköisen Up-pikkuauton hinnat lähtevät 24 990 eurosta, josta on vähennettävissä vielä 2 000 euron valtion hankintatuki. Samaa autoa on myyty myös Skodan brändin alla Citigo-mallisena sekä Seat Miinä.

Kolmikko muistetaan parin vuoden takaisesta aggressiivisesta hintakampanjasta. Tuolloin valtion hankintatuen sekä maahantuojan alennuskampanjan yhteisvoimin Suomen halvimman sähköauton, Seat Miin, hinta putosi 15 400 euroon, ja autoja tilattiin lähes 600. Citigo ja Up olivat hieman miitä kalliimpia.

Tällä hetkellä myynnissä olevista sähköautoista lähes samaan 25 000 euron hintaluokkaan osuvat myös Fiat 500e sekä Nissan Leaf.

Asiakastoimitukset käynnistyvät Volkswagenin tiedotteen mukaan huhtikuussa. 

Ei vauhdinnälkäisille

Volkswagen e-Upin toimintamatka yhdellä latauksella on 259 kilometriä, ja akuston nettokapasiteetti vain 32 kilowattituntia.

Mistään tehopakkauksesta ei myöskään ole kyse, sillä auton sähkömoottori tuottaa 61 kilowatin eli runsaan 83 hevosvoiman tehon. Kiihdytys nollasta sataan ottaa 12 sekuntia, ja huippunopeus on 130 kilometriä tunnissa.

Volkswagen kehittää myös aivan uutta halvemman hintaluokan sähköautoa. Se tunnetaan toistaiseksi työnimellä ID. Life. 57 kilowattitunnin akusto kuljettaa autoa noin 400 kilometriä yhdellä latauksella, joten hintaa ei aiota puskea alas toimintamatkaa typistämällä.

Tässä on Volkswagenin alle 25 000 euron sähköauto 0:31
KATSO MYÖS: Tässä esimakua Volkswagenin tulevasta ID. Life -sähköautosta. Auto on vielä prototyyppivaiheessa.

Lähde: Volkswagen

Lue myös:

    Uusimmat