Tämä sähköauto revitään nyt Suomessa käsistä: "Emme odottaneet myyvämme tällaisella vauhdilla"

1:34
ID.3 on Volkkarin ensimmäinen sähköautoksi alusta asti suunniteltu auto.

Suomeen ensi keväänä saapuva Seat Mii electric vaikuttaa jättimenestykseltä jo nyt. Espanjalaisten ensimmäinen sähköauto on käynyt kaupaksi erinomaisesti.

Seat Mii electric on Volkswagen-konserniin kuuluvan espanjalaisvalmistajan ensimmäinen täyssähköauto. Sen myynti käynnistyi Suomessa erittäin vauhdikkaasti, sillä ensimmäisen viikon aikana on myyty yli 250 autoa. Sen ensimmäisen viikon myynti vastaakin noin 15 prosenttia koko vuoden täyssähköautorekisteröinneistä.

Autoa maahantuova K Auto oli osannut varautua kovaan kiinnostukseen, joten tuotantopaikkoja on varattu tehtaalta riittävästi. Kysyntä on kuitenkin ollut myös positiivinen yllätys.

– Tiesimme, että Mii Electricissä on potentiaalia, mutta emme odottaneet myyvämme autoja tällaisella vauhdilla. Kiinnostus Mii electriciä kohtaan on ollut täysin poikkeuksellista. Tämä on hieno alku SEATin sähköistymiselle Suomessa, kertoo K Autolla Seatista vastaava johtaja Jukka Kiuru.

Ensimmäiset Mii electric -täyssähköautot toimitetaan asiakkaille ensi vuoden keväällä. SEAT-jälleenmyyjille ensimmäiset autot saapuvat vuoden 2020 alussa.

Edullinenkin auto täyttää kuluttajien odotukset

Autojen sähköistyminen on kiihtynyt merkittävästi lyhyen ajan sisällä.

– Maailmanlaajuisesti täyssähköautojen markkinat ovat kasvaneet 75 prosenttia viimeisen kahdeksan kuukauden aikana, ja Seat on valmis vastaamaan tähän kysyntään, sanoo espanjalaisvalmistajan toimitusjohtaja Luca de Meo.

Mii electric on nimenomaan se auto, jolla Seat käynnistää omankin sähköistymisensä.

– [Mii electric] näyttää sekä tällaisten autojen tärkeyden mallistossamme että täyttää kuluttajien odotukset, de Meo jatkaa.

Auto tarjoaa kaupunkiajossa jopa 360 kilometrin toimintamatkan uudella WLTP-syklillä mitattuna.

Tässä Suomi-hinnat

Seat Mii electricin hinnat alkavat 19 388,66 eurosta, ja 30. marraskuuta 2021 saakka käytettävissä olevan 2 000 euron valtion myöntämän hankintatuen kanssa hinta on 17 388,66 euroa.

Tämän lisäksi maahantuoja tarjoaa oman 2 000 euron hankintatukensa 31. joulukuuta 2019 mennessä Mii electricin ostaville, jolloin alkaen-hinnaksi jää 15 388,66 euroa.

Lähde: K Auto

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja