Tässä on Volkswagenin alle 25 000 euron sähköauto – toimintamatka ei ole mikään vitsi

Tässä on Volkswagenin alle 25 000 euron sähköauto 0:31
Katso videolta, miltä näyttää Volkswagen ID. Life -konsepti, jonka on määrä tulla markkinoille 2025. Auton tuotantoversio saanee nimekseen ID.1.

Volkswagen on esitellyt konseptimallin, joka visioi 20 000–25 000 euron hintalapulla varustettua pientä täyssähköautoa, jonka toimintamatka yhdellä latauksella on peräti 400 kilometriä.

Volkswagen paljasti Münchenin autonäyttelyssä toistaiseksi pienimmän sähköautonsa, jonka se kertoo tulevan markkinoille vuonna 2025.

ID. Life -niminen konsepti hyödyntää MEB-alustaa, joka on tuttu sen muista ID-sarjan malleista. Tämä tulee olemaan myös auton edullisen hinnan avain.

57 kilowattitunnin akusto kuljettaa autoa noin 400 kilometriä yhdellä latauksella, joten hintaa ei aiota puskea alas toimintamatkaa typistämällä. Auto on etuvetoinen, ja sen yhdestä sähkömoottorista saadaan 172 kilowatin (234 hv) teho. Nollasta sataan ehditään 6,9 sekunnissa.

Volkswagen-brändin toimitusjohtaja Ralf Brandstätter kertoo, että tuotantomallin hintalappu tulee asettumaan 20 000–25 000 euron haarukkaan.

Volkswagen kertoi päivittäneensä sähköautotavoitteitaan tälle vuosikymmenelle. Sen pyrkimyksenä on, että vuoteen 2030 mennessä peräti 70 prosenttia sen myynnistä Euroopassa on peräisin täyssähkömalleista. Pohjois-Amerikan ja Kiinan osalta tavoite on 50 prosentissa.

Ainakin konseptiversioon on isketty vastaavanlainen yoke-mallinen ratti kuin Teslan uusissa Plaid-malleissa.

Auton tuotantoversion nimeksi annettaneen ID.1, kun taas vastaavan Skoda-brändätyn auton mallinimi on mahdollisesti Elroq.

Lähteet: Volkswagen, Automotive News Europe

Lue myös:

    Uusimmat