Huuhkajien tähtivahti nauratti toimittajia – "Jos on muutaman oluen ottanut liikaa, niin oksennusrefleksi on tullut"

28:49
Teemu Pukki kertoi medialle tunnelmiaan ennen torstaina pelattavaa Kansojen liigan Wales-ottelua.

Huuhkajien ja Bayer Leverkusenin ykkösmaalivahti Lukas Hradecky oli hyvällä juttutuulella maajoukkueen lehdistötilaisuudessa Wales-ottelun aattona keskiviikkona.

Jotkin asiat pysyvät vakiona Suomen jalkapallomaajoukkueessa, vaikka taukoa peleistä kertyisi yhdeksän kuukautta. Lukas Hradecky iski tarinaa totuttuun tapaan, kun maajoukkue piti viimeisen lehdistötilaisuuden ennen torstaina pelattavaa Kansojen liigan Wales-ottelua.

Kysymys tämän vuoden aikana tehdyistä koronatesteistä sai Hradeckyn kielenkannat irtoamaan.

– Jos ei hoitohenkilökuntaa ja lääkäreitä lasketa mukaan, niin varmaan ollaan Teemun (Pukki) ja muiden isommissa liigoissa pelaavien kanssa top kympissä testausten määrässä, Hradecky naulasi.

Bundesliiga käynnistyi lyhyen koronavirustauon jälkeen toukokuussa, jonka jälkeen saksalaisseurojen pelaajia on testattu intensiivisesti.

– Varmaan 50 kertaa on ronkittu nenää ja kurkkua. Jos on muutaman oluen ottanut liikaa edellisenä iltana, niin oksennusrefleksi on tullut, turkulaisvahti veisteli.

Myös Pukki kertoi omasta testirumbastaan, johon Valioliigan Norwich Cityssä joutui tottumaan.

– Toukokuun puolesta välistä heinäkuun loppuun minut on kaksi kertaa viikossa testattu. Ja totta kai nytkin, kun on taas palattu seurajoukkueeseen, ja nyt taas täällä, Pukki selvitti.

Hotellikuplassa omat huoneet

Huuhkajia keskiviikon lehdistötilaisuudessa edustaneet Pukki, Hradecky ja päävalmentaja Markku Kanerva saapuivat paikalle maskit kasvoillaan. Median edustajat pitivät hengityssuojaimia Uefan turvallisuusohjeen mukaisesti läpi koko tilaisuuden.

Turvatoimet eivät rajoitu vain Helsingin Olympiastadionin ympäristöön, sillä Hotelli Kalastajatorpalle on rakennettu erityiset olosuhteet maajoukkuetta varten.

Hradeckylle Kalastajatorpan kuplan erikoisjärjestelyt ovat näyttäytyneet lähinnä siten, että jokainen pelaaja on saanut oman hotellihuoneensa.

– Jos jotakin positiivista hakee, niin ei tarvitse kuunnella Teemun kuorsausta aamuisin, Hradecky hymyili.

Pelaajat ovat Hradeckyn mukaan tappaneet hotellilla aikaa korttia pelaamalla, lueskelemalla ja konsolipeleillä. Kontaktit joukkueen ulkopuolisiin henkilöihin ovat Uefan ohjeistuksella ankarasti kiellettyjä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja