Hurrikaani-Kane jättää tatuoinnit ja bileillat muille – maalitykki keskittyy taluttamaan koiraansa ja vastustajia: "Hän osaa kaikkea"

Tottenham Hotspurin Harry Kane ei sählää satunnaisten tyttöystävien eikä alkoholin kanssa. Käsivarret ovat vapaat tatuoinneista. Kanen täydelliseen päivään kuuluu kierros golfia ja koiran ulkoiluttamista. Mutta tylsä mies hän ei silti ole. Parhaimmillaan Kane on päästessään maalipaikkaan jalkapallokentällä. Mestarien liigan lohkovaiheen huipennuksessa katseet kohdistuvat taas Tottenhamin maalitykkiin. 

Videolla Harry Kane osuu Barcelonan verkkoon. 

Harry Kanen elämä tuli isoon taitekohtaan 8-vuotiaana. Hän ja koko perhe kannattivat viiden kilometrin päässä pelaavaa Tottenhamia, mutta Kanelle avautui mahdollisuus päästä arkkivihollisen Arsenalin jalkapalloakatemiaan. 

Se oli iso mahdollisuus nousta junnupelaajana uudelle tasolle, mutta asiat eivät sujuneet hyvin. Arsenal-aika kesti vain vuoden, koska valmentajat olivat sitä mieltä, ettei hieman pulleaposkinen Harry ollut riittävän urheilullinen tasokkaan seuran akatemian oppilaaksi. 

Pettymys oli kova, mutta Kane pelasi kaksi vuotta pienemmässä Ridgeways Roversissa ja sai 11-vuotiaana mahdollisuuden yrittää suosikkiseuransa Tottenhamin junioreissa. 

Hän sai tavata itsensä David Beckhamin jalkapallokoulussa, mikä antoi lisää motivaatiota. Ja jotta tarina olisi täydellinen, Kane pääsi yhteiskuvaan, jossa oli Beckham ja hänen tuleva vaimonsa Katie Goodland.

Arsenalin pitkäaikainen manageri Arsene Wenger sanoi myöhemmin, että hän on pettynyt, ettei Kanesta tullut Arsenalin miestä. Niin, olisittepa tienneet silloin, millainen maalitykki pulskasta pojasta kehkeytyy.

Nyt, 25-vuotiaana, Kane on perinteikkään seuran tähtipelaaja, jonka kannattajat ovat ottaneet ykkössuosikikseen. Hän on poikkeus huippuseurassa – oman kulmakunnan kasvatti, joka on pysynyt uskollisena omalle kasvattajaseuralleen. 

– Harry Kane, hän on yksi meistä, kuuluu kannattajien kannustuslaulu. 

Jalkapalloperheestä Englannin kapteeniksi

Kanen vanhemmat Kim ja Patrik muuttivat Irlannista Galwayn rannikkokaupungista Lontoon luoteisosaan Chingordin lähiöön kasvattamaan perhettään. Isoveli Charlie sai seurakseen pikku-Harryn. Charlie oli Harryn lapsuuden suurin sankari, Tottenhamin ja Englannin maajoukkueen pelaajien lisäksi. 

– He ovat kuin sama sielu, joka on jaettu kahteen osaan, äiti-Kim sanoi Esquire-lehdessä 2015. 

Harry on sanonut, että hänen urheilugeeninsä tulevat todennäköisesti äidin puolelta, vaikkei isä pidäkään siitä lähestymistavasta. 

– Isoisäni Eric äitini puolelta oli aika hyvä jalkapalloilija ja pelasi kelvollisella tasolla, Kane sanoi. 

Jalkapallo kuului perheen arkeen. Koko porukka kävi katsomassa paikallisessa pubissa Englannin maaotteluita. Kun Englanti hävisi, Harry itki. 

Myöhemmin hän pääsi vaikuttamaan itse maajoukkueen menestykseen. Kane on tehnyt maajoukkueessa 35 ottelussa 20 osumaa. 

Viime kesän MM-kisoissa Kane osui kuudessa ottelussa kuusi kertaa. Hänet valittiin ennen kisoja Englannin kaikkien aikojen nuorimmaksi kapteeniksi. 

– Harryllä on erinomaisia ominaisuuksia. Hän on huolellinen ammattilainen, ja hän osaa asettaa kovan tason joka päivä, maajoukkueen valmentaja Garet Southgate sanoi Daily Mailissa valinnan jälkeen. 

Kohut muiden aiheuttamia

Jos Kanen ympärillä on ollut kohua, ne eivät ole olleet hänen itsensä aiheuttamia. 

MM-kisojen aikana kohisi, kun räväköistä tempauksistaan tunnettu The Sun -lehti nokkelan kannen ennen Kolumbia-ottelua. GO KANE-otsikolla näpäytettiin kolumbialaisten huumemenneisyyttä. 

Itse Kolumbian suurlähettiläs suivaantui kannesta. Hän kertoi Guardianissa, että oli surullista, kun MM-kisoja käytettiin mauttoman piikittelyn välineenä. 

Mauttomia piikkejä on turha etsiä Kanen kohteliaista kommenteista. Paparazzien ei kannata tuhlata aikaansa yökerhoissa saadakseen Kanesta kuvia drinkkilasi kädessä. Hänen suosikkijuomansa on tee. 

Kanen ihannepäivänä hän pelaa kierroksen golfia ja käy ulkoilemassa vaimon, tyttären ja perheen koirien kanssa. 

Kun useimmat huippufutarit istuvat vapaa-aikana tatuoijan tuolissa, Kane on säästänyt ihonsa koristuksilta. Jalkapalloilijoiden käsitatuoinnit ovat jo niin yleisiä, että tatuoimaton käsivarsi alkaa jo olla friikkiosastoa. 

Kane on loppumattoman kiinnostunut eri urheilulajeista. Hän kommentoi Twitter-tilillään mielellään krikettiä ja esittelee golftaitojaan, jotka ovat kieltämättä hyvät. Hän aloitti golfin 16-vuotiaana ja pelaa noin neljän tasoituksella. 

Kanen suosikkiurheilija ei ole Messi tai Ronaldo. Hän ihailee NFL-legendaa Tom Bradyä. Kane on nimennyt toisen koiransa sankarinsa mukaan.  

Aikaa riittää hyvään tarkoitukseen. Kun Kane näki kerran katsomossa kannustuskyltin, jossa luki "Harry Kane, you my hero". Hän kävi korjaamassa tekstin kieliopillisesti oikeaan muotoon "You're my hero". 

Kane on ollut mukana projektissa, jossa työttömistä koulutetaan jalkapallotuomareita. Koulutus on antanut monelle harhailijalle sisältöä elämään, ja seurat eri tasoilla ovat saaneet uusia tuomareita. 

Harry Kane:
Syntynyt 28.7.1993 Walthamstowissa. 
Pituus 188 senttiä, paino 86 kiloa. 
Naimisissa Katie Goodlandin kanssa.
Tytär Ivy syntyi tammikuussa 2017. Pariskunnalle on tulossa toinen lapsi. 
Teki Tottenhamin kanssa kuuden vuoden jatkosopimuksen kesäkuussa 2018.
Aikuisura alkoi Tottenhamissa 2009. Kävi lainalla Leyton Orientissa, Milwallissa, Norwichissa ja Leicesterissä. 
Tehnyt Valioliigassa Tottenhamin paidassa 165 ottelussa 117 maalia. 
Teki viime kesäkuussa Tottenhamin kanssa kuuden vuoden jatkosopimuksen. 
Haastoi Twitterissä leikkimielisesti vapaaottelija Conor McGregorin otteluun. 

Lapsuusystävästä tuli vaimo

Kanen rakkaus vaimoon on ollut yhtä kestävä kuin suhde jalkapalloon. Kane on tuntenut Katie Goodlandin alakouluajoista lähtien. Teini-iässä suhde syveni rakkauden asteelle. 

– Hän on tuntenut minut koko urani ajan. Tietysti hänen mielestään tämä kaikki on vähän hullua, Kane sanoi Daily Mailissa. 

Kane sanoi, että jos hän olisi sinkku ja yrittäisi tutustua mahdollisiin seurustelukumppaneihin, heidän aikeitaan olisi vaikea aavistaa. 

– Olisivatko he kanssani oikeista syistä vai esimerkiksi vaan rahan takia, Kane kysyi. 

Katieta ei voi ainakaan sanoa pyrkyriksi, joka on yrittänyt elää miehensä siivellä. Hän on halunnut rakentaa omaa uraansa ja valmistunut yliopistosta urheilutieteistä. 


Monipuolinen maalintekijä

Kun Kane vetää "nappikset" jalkaan, kiltistä perheenisästä kuoriutuu peto, joka haluaa murskata vastustajan maaleillaan. 

Kane on todella monipuolinen viimeistelijä. Iso osa hänen maaleistaan syntyy tarkalla kierteisellä sisäsyrjävedolla tolpan juureen, mutta muitakin tapoja löytyy. Esimerkiksi viime kaudella hänen 30 maalistaan Valioliigassa syntyi 13 oikealla, 10 vasurilla ja kuusi päällä. 

Kane ei ole ainoastaan hyvä viimeistelijä, vaan hän pystyy pelaamaan niin sanotusti selkä maalia päin. Tekniikan ja ison koon yhdistelmä on tuhoisa vastustajalle. 

Jos hän olisi vielä huippunopea, paketti olisi koko lailla täydellinen. Ei Kane hidaskaan ole, muttei myöskään pysty luomaan paikkoja pelkällä nopeudellaan. 

– Pelasin lapsena paljon eri paikkoja, mikä auttoi minua pelin eri osa-alueilla. On oltava hyvä paljon muussakin kuin viimeistelyssä, Kane sanoi. 

Kanea on verrattu tyyliltään Saksan takavuosien maalitykkiin Jürgen Klinsmanniin

– Hän on hyvä kaikessa, kuului Zinedine Zidanen tyhjentävä analyysi. 

Tottenham kehitti nuorta Kanea järkevästi. Se pani parikymppisen lupauksensa lainapesteille aikuisten sarjoihin, ei junioreihin. Kovuus ja kovat painit ilkeiden toppareiden kanssa toivat rutiinia, jonka hedelmiä poimitaan nyt. 

Kane voittaa pääpalloja ja tekee kovaa töitä alaspäinkin. Joukkuepelaaja. 

Kanea on huhuttu Real Madridiin, mutta hän ei ole lähdössä mihinkään. 

Kane, olet yksi meistä, kuten fanit laulavat. 

Kane vastaan Messi

Katseet kääntyvät jälleen kerran Kaneen, kun Tottenham taistelee Mestarien liigassa jatkopaikasta. 

Tottenham kohtaa B-lohkon päätösottelussa jo paikkansa valmistaneen Barcelonan. Tottenham on tasapisteissä Inter Milanin kanssa

Kanella on kasassa tämän kauden Mestareiden liigasta jo neljä osumaa, kun maalipörssiä johtavalla Lionel Messilläosumia on kuusi. Sinänsä yllättävää, ettei Messi ole koskaan pelannut Tottenhamia vastaan. 

Messillä, 31. on kasassa Mestarien liigassa 103 osumaa, ja Kanella vain yhdeksän. Kane jakoi silti Daily Telegraphissa itseluottamusta uhkuvia kommentteja Barcelona-ottelun alla. 

– Hän (Messi) on asettanut riman meille muille. Yritän päästä samaan. 

MAINOS

Mestarien liiga suorana C Moressa

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Lue myös:

    Uusimmat