Arsenalin väkevälle putkelle jatkoa – Lontoon paikallisessa draamaa ja rytinää

Jalkapallon Valioliigassa Arsenal jatkoi väkevää tappiottomien otteluiden putkeaan, kun se kaatoi Lontoon paikallisessa Tottenhamin lukemin 4-2.

Sunnuntain derbyottelu käynnistyi räväkästi, kun Arsenal sai rangaistuspotkun heti avauskympin lopulla. Ghanalaishyökkääjän Pierre Aubameyangin sijoituksen kautta kotijoukkue karkasi johtoon.

Tottenham käänsi asetelmat puolen tunnin jälkeen.

Ensin Eric Dier puski 30. minuutilla 1-1-tasoituksen. Osumaa seurasi rähinä, kun yksi Arsenalin vaihtopelaajista meni hämmentämään maalia juhlineiden Tottenham-pelaajien lähelle.

Hetkeä myöhemmin pallo vietiin jälleen pilkulle, kun Tottenhamin korealaishyökkääjä Heung-Min Son kaatui köykäisesti rangaistusalueella.

Brittitykki Harry Kane täräytti varmasti pallon verkkoon kuudestatoista metristä.

Toisella jaksolla Arsenal heräsi.

56. minuutilla Aubameyang tasoitti ottelun illan toisellaan.

Arsenalin ryöpytys sai jatkoa 74. minuutilla, kun puoliajalla vaihdosta kentälle tullut ranskalaishyökkääjä Alexander Lacazette vei kotijoukkueen johtoon. Lisää hurmosta tuli 77. minuutilla urugualaisen keskikenttäpelaajan Lucas Torreiran osuman myötä.

Tottenhamin kiri ei meinannut lähteä kunnolla liikkeelle. 85. minuutilla belgialaistoppari Jan Vertonghen otti toisen keltaisen kortin ja ulosajon.

Arsenalin tappiottomien otteluiden putki on Valioliigassa nyt jo 12 ottelun mittainen. Edellisen kerran tykkimiehet ovat hävinneet 18. elokuuta.

Voiton myötä Arsenal nousi Valioliigassa neljänneksi ohi Tottenhamin, joka on nyt viides.