Mainos

Hulluja nuo suomalaiset! Maailmalla ihmetellään Eukonkantokisoja

Viime viikonloppuna Sonkajärvellä järjestetyt Eukonkannon maailmanmestaruuskilpailut on huomioitu jälleen myös ulkomaisissa medioissa. 

Eukonkannon mestaruudesta on kisailtu Sonkajärvellä jo yli 20 vuoden ajan. Tämä erikoinen kilpailu on herättänyt ihmisten kiinnostuksen myös Suomen rajojen ulkopuolella, ja tänkin vuonna kilpailuista uutisoitiin laajasti ulkomaisissa medioissa.

Muun muassa brittiläiset mediat Daily Mail ja The Sun, sekä australialainen The New Daily ovat uutisoineet näyttävästi tästä Sonkajärveläisestä kilpailusta. 

– Ihmiset tulevat ympäri maailmaa taistelemaan, ja he voivat jopa lainata eukkonsa naapurista, The Sun lehdessä kirjoitetaan. 

Daily Mailin artikkelissa keskitytään kuvailemaan parien tyylejä.

– Vaimolla on kypärä päässään putoamisen varalta. Jos näin käy, miehen täytyy poimia hänet ylös ja jatkaa matkaa, Daily Mailissa kuvaillaan. 

Vuoden 2016 mestari löytyi Venäjältä 

Mediahuomion ansiosta Eukonkannon mestaruuskilpailut eivät ole ainoastaan suomalainen juttu, vaan pareja saapuu kauempaakin ottamaan mittaa toisistaan tässä erikoisessa urheilulajissa. Viime vuoden kisoihin osallistui yli 200 kisaajaa 14 eri maasta. 

Parien tulee kulkea 250 metrin rata, jossa tulee ylittää sekä kuiva- että vesiesteitä. Nopein pari voittaa mainetta ja kunniaa. Kisoissa valitaan myös hauskin pari, paras asu ja voimakkain kantaja. 

Tänä vuonna Eukonkannon maailmanmestari löytyi Venäjältä. Ensimmäistä kertaa kilpailuun osallistuneet Dmitri Sagal ja Anastasia Loginova voittivat mestaruuden ajalla 1.02,78.

Kisoihin ei välttämättä tarvitse ottaa niin tosissaan, sillä voitto voi osua omalle kohdalle myös muissa kategorioissa. Hauskimman parin palkinnon voitti tänä vuonna japanilaispari Kawahara Eisuke ja Kawahara Sayaka. Voimakkaimman kantajan titteli meni tällä kertaa Suomeen Jukka Podduikinille

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.