Huippupelaaja avautui – ukrainalaiselle buuaaminen oli liikaa: "Kotikaupunkiani pommitettiin 16 kertaa"

Venäjältä tänään kaksi ilmahyökkäystä – Ukrainalta yllättävä ehdotus sodanjälkeiseen aikaan 3:14
Venäjä teki maanantaina kaksi ilmahyökkäystä – Ukrainalta yllättävä ehdotus sodanjälkeiseen aikaan.

Ukrainalaispelaaja Lesia Tsurenko avautui kotikaupunkinsa Kiovan oloista voitettuaan tshekkiläisen Barbora Krejcikovan kahdessa erässä tenniksen Ranskan avointen avauskierroksella tiistaina. 

Maailmanlistalla sijalla 66 oleva Tsurenko uskoo, että ukrainalaisista ja heidän saamastaan tuesta Venäjän hyökkäyssodan alla on tenniskiertueella liikkeellä paljon väärää tietoa. 

– Voin kysyä helpon kysymyksen. Mitä on tehty Lesia Tsurenkon hyväksi? Vastaus on "ei mitään", puheita ukrainalaispelaajien levittämästä vihasta hämmästelevä 34-vuotias Tsurenko aloitti. 

– Joinain päivinä näytän onnettomalta, mutta se johtuu siitä, että kotikaupunkia pommitettiin tiettävästi 16 kertaa pelkästään toukokuun aikana. Pelkästään toukokuussa. 

– Eilen (maanantaina) osa raketista putosi 100 metrin päähän kodistani. Voin näyttää surulliselta tämän takia. En sen takia, että menisin pukuhuoneeseen levittämään vihaa toisia pelaajia kohtaan.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kostyuk ei suostunut kättelemään Sabalenkaa voittonsa jälkeen. Yleisö ei sulattanut ratkaisua, vaan alkoi buuata Kostyukille. 

Valko-Venäjä on tukenut Venäjän nyt jo 15 kuukautta jatkuneita sotatoimia Ukrainassa.  

– Uskon, että se, mitä tapahtui Martan ottelussa, on seurasta siitä, että ihmiset saavat väärää tietoa. Mielestäni nuori ja lahjakas tyttö, joka on kotoisin sotakurimuksessa olevasta maasta, ei ansaitse tuota, Tsurenko kommentoi.  

Tsurenko kohtaa toisella kaksinpelin toisella kierroksella yhdysvaltalaisen Lauren Davisin

Lue myös:

    Uusimmat