Novak Djokovic aiheutti poliittisen skandaalin – häkellyttävä viesti kameralle heti voiton jälkeen

Serbialaistähti Novak Djokovic aiheutti poliittisen skandaalin Ranskan avointen avauskierroksen ottelun jälkeen maanantaina, kun hän kirjoitti kyseenalaisen viestin Kosovosta kameralle.

– Kosovo on Serbian sydän. Lopettakaa väkivalta, 22-kertainen Grand Slam -voittaja rustasi kameran linssiin serbian kielellä.

Viestin ensimmäinen virke on poliittisesti äärimmäisen kyseenalainen, sillä kansainvälinen yhteisö muun muassa Serbiaa ja Venäjää lukuun ottamatta ovat tunnustaneet Kosovon itsenäisyyden. Serbian näkemyksen mukaan Kosovo on edelleen osa Serbiaa.

Vetoomus väkivallan lopettamiselle puolestaan viittaa maanantaina tapahtuneisiin yhteydenottoihin serbialaisten mielenosoittajien ja Naton rauhanturvaajien välillä. Tapaus on saanut Serbian armeijan kohottamaan taisteluvalmiuttaan.

Levottomuudet Kosovossa johtuvat siitä, että serbialaiset mielenosoittajat ovat nousseet vastustamaan albanialaisten pormestarien virkaanastumista etnisten serbien kansoittamilla asuinalueilla. Myös Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vetosi sunnuntaina jännitteiden päättymiseksi.

Serbian presidentti Aleksandar Vucic ilmoitti maanantaina, että levottomuuksissa Kosovon poliisin ja mielenosoittajien välillä olisi loukkaantunut 52 serbiä, joista kolme vakavasti. Kosovon presidentti Vjosa Osmani puolestaan on syyttänyt Vucicia maansa vakauden horjuttamisesta.

Djokovic ei kiistellystä kirjoituksestaan huolimatta välttämättä saa tempustaan mitään seuraamuksia.

– Grand Slameissa ei ole sääntöjä siitä, mitä pelaajat saavat sanoa. Ranskan tennisliitto ei aio ottaa kantaa millään tavoin tähän asiaan, Ranskan avointen järjestäjätaho Ranskan tennisliitto ilmoitti Reutersille.

Tennistähti Djokovicin kyseenalainen kannanotto kohahdutti – mitä Kosovossa tapahtuu? 13:23
Tennistähti Djokovicin kyseenalainen kannanotto kohahdutti – mitä Kosovossa tapahtuu?

Lue myös:

    Uusimmat