Ranskan avointen yleisö buuasi ukrainalaispelaajalle – ratkaisu ottelun jälkeen oli liikaa

Ukrainalaispelaaja Marta Kostyukille buuattiin Ranskan avointen tennisturnauksessa – näin kommentoi vastustaja

Tenniksen Ranskan avoimissa nähtiin harvinainen tilanne sunnuntaina, kun yleisö yltyi buuamaan ukrainalaispelaaja Marta Kostyukille ottelun jälkeen. Tämä ei suostunut kättelemään valkovenäläistä vastustajaansa Arina Sabalenkaa.

Sunnuntaina pelattu Ranskan avointen avauskierroksen ottelu Marta Kostyukin ja Arina Sabalenkan välillä päättyi Sabalenkan voittoon lukemin 6–3, 6–2. Pelin ratkettua ukrainalaispelaaja Kostyuk käveli suoraan tuomarin luokse kättelemään tätä, eikä mennyt verkolle paiskaamaan valkovenäläisen vastustajansa kättä perinteiseen tapaan.

Yleisö ei sulattanut ratkaisua, vaan alkoi buuata Kostyukille. Kiovasta kotoisin oleva Kostyuk ilmoitti jo tammikuussa Australian avoimissa, ettei suostu kättelemään venäläisiä tai valkovenäläisiä pelaajia kotimaassaan käynnissä olevan sodan vuoksi.

Sabalenka kommentoi jännitteisiä välejä ukrainalaisiin tennispelaajiin aiemmin maaliskuussa. Valkovenäläinen sanoi tuolloin, että hänellä on vaikeuksia ymmärtää, mistä viha häntä kohtaan johtuu.

Nyt hän kommentoi tapahtunutta ottelun jälkeen seuraavasti.

– Sotatilanteesta olen sanonut monia, monia kertoja, ettei kukaan tässä maailmassa – venäläiset urheilijat ja valkovenäläiset urheilijat mukaan lukien – kannata sotaa. Ei kukaan. Miten voisimme kannattaa sotaa? Normaalit ihmiset eivät koskaan kannata sitä, Sabalenka totesi CNN:n mukaan.

– Miksi meidän pitäisi sanoa julkisesti asioita, se on sama kuin toteaisi, että yksi plus yksi on kaksi. Jos voisin vaikuttaa sotaan millään tavalla, jos pystyisimme lopettamaan sen, me tekisimme sen, mutta valitettavasti se ei ole käsissämme.

Sabalenka lisäsi myöhemmin ymmärtävänsä, miksi ukrainalaiset eivät halua kätellä häntä ottelun jälkeen. Hän totesi myös, ettei Kostyuk hänen mielestään ansainnut buuauksia yleisöltä.

Katso Sabalenkan puheenvuoro artikkelin yllä olevalta videolta.

Toisin kuin monessa muussa lajissa venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saavat osallistua tenniksen ammattilaiskiertueelle ilman maatunnuksia.

Lue myös:

    Uusimmat