Emil Ruusuvuori venyi trillerin voittoon Ranskan avoimissa!

Emil Ruusuvuori aloitti tiistaina Ranskan avoimen tennisturnauksen kaksinpelivoitolla. Hän kukisti ensimmäisellä kierroksella Ranskan Gregoire Barreren luvuin 6–2, 6–7 (7–9), 5–7, 6–1, 6–4.

Maailmanlistan sijalla 43 oleva Ruusuvuori mursi vastustajansa syötön ratkaisevassa viidennessä erässä kaksi kertaa. Barrere on maailmanlistan 55:s.

Ruusuvuori aloitti ottelun väkevästi voittamalla ensimmäisen erän 6–2. Hän mursi erässä vastustajansa syötön kaksi kertaa.

Toinen eräkin sujui aluksi Ruusuvuoren tahdissa, kun hän mursi Barreren syötön kolmannessa pelissä. Ruusuvuori johti erää 3–1 ja 4–2, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Barrere venyi syötönmurtoon kahdeksannessa pelissä ja tasoitti 4–4:ään.

Toisen erän paremmuus ratkesi lopulta katkaisupelissä. Sen voitti Barrere pistein 9–7.

Kolmannessa erässä Ruusuvuori hankkiutui syötönmurrolla 3–0-johtoon. Viimeisen sanan erässä sanoi Barrere, joka teki syötönmurrot viidennessä ja 11. pelissä. Erä meni ranskalaiselle 7–5.

Vuoristorata sai jatkoa neljännessä erässä, joka oli Ruusuvuoren näytöstä. Hän tosin hävisi heti kärkeen oman syöttönsä, mutta kuittasi erän aikana kolmella murrolla ja vei neloserän 6–1.

Ruusuvuori eteni grand slam -kiertueen tennisturnauksessa toiselle kierrokselle seitsemännen kerran. Hänen turnauksensa jatkuu keskiviikkona nelinpelissä Patrik Niklas-Salmisen kanssa.

Nelinpelissä viidenneksi sijoitettu Harri Heliövaara kukisti tiistaina brittiparinsa Lloyd Glasspoolin kanssa Itävallan Alexander Erlerin ja Lucas Miedlerin 7–6 (7–3), 4–6, 6–3.