Huippumalli Emilia Järvelä: En ole tuntenut itseäni näin nuoreksi kymmeneen vuoteen

Suomalaismalli Emilia Järvelä tunnetaan meillä ja maailmalla luonnonläheisenä, klassisena kaunottarena "tuolta kaukaa pohjoisesta". Kuvankaunis 29-vuotias huippumalli uskoo kauneudenhoidossa terveellisiin elämäntapoihin, mutta myös taitoon pysähtyä kuuntelemaan itseään. Mitä me kaikki voisimme oppia huippumallin asenteesta?

Lumene-kasvonakin tunnettu huippumalli Emilia Järvelä, 29, tunnetaan eritoten klassisesta kauneudestaan ja vaalean kaunottaren piirteistään. Yksitoikkoiseksi mallin työ ei ole kuitenkaan koskaan äitynyt: yli 15 vuotta alalla työskennellyt nainen on kartuttanut kokemusta eri puolilla maailmaa mitä erilaisimmista kuvauksista ja työkeikoista.

– Minut mielletään usein klassiseksi malliksi, ja juuri siksi minusta on aivan ihanaa tehdä erilaisia juttuja; se on mallin työssä se kulta, Järvelä kuvailee hymyillen.

Miten hektisen arjen, alituisen ehostuksen ja salamavalojen räiskeen keskellä huippumalli pitää huolta itsestään – niin kehostaan kuin ihostaan? Kokkaamista rakastava Järvelä kertookin panostavansa eritoten siihen, mitä hän suuhunsa pistää.

– En voi korostaa tarpeeksi ruokavalion tärkeyttä. Vesi on tärkeää, liikunta on tärkeää, ihon puhdistaminen on tärkeää, kuten myös lepo. Mutta ennen kaikkea oikeanlainen ravinto on älyttömän tärkeää, Järvelä kuvaa.

Pohjois-Savosta alun perin kotoisin oleva nainen pitää kiinni myös hänelle tärkeistä arvoista.

– Laitan todella paljon ruokaa, ja mietin todella tarkkaan mistä ostan raaka-aineet. Myös kosmetiikan kanssa katson kuinka paljon siellä on sitä pientä pränttiä. Olen myös innostunut yhdessä ihanan kämppikseni kanssa luonnonkosmetiikasta.

"Kyse on hemmottelusta, ei pakosta"

Kohta kolmekymmentä vuotta täyttävä Emilia Järvelä kertoo pyrkineensä aina huolehtimaan itsestään, vaikka fanaattiseksi hän ei ole koskaan heittäytynytkään. Aikuisemmalla iällä nainen on löytänyt oivallisen asenteen miten – ja ennen kaikkea miksi – omaan kauneuteen ja hyvinvointiin kannattaa panostaa.

– Minusta on tärkeää asennoitua niin, että kyse on hemmottelusta ja siitä että pitää itsestään huolta, eikä niin että kyse on pakosta, siitä että täytyy, koska tulee ryppyjä ja niin edelleen. Ajattele, että olen tämän arvoinen – silloin itsestään huolehtimisesta tulee heti vaivattomampaa, Järvelä kannustaa.

Muutoksen aikaa itse elävällä mallilla on suuria suunnitelmia tulevalle, joita hän ei vielä paljasta. Tyytyväisyys tämän hetkiseen oloon hehkuu silminnähden naisesta.

– Viime kesänä minulle tuli sellainen tunne, ettei ole tuntunut näin nuorelta kymmeneen vuoteen. Kaikki on mennyt uomiinsa, ja se on ollut ihanaa, Järvelä kertoo.

Mistä moinen tunne oikein kumpusi?

– Kyllä se on sitä, että kasvaa ihmisenä. Matkustelee, kokeilee asioita ja sitä myötä löytää ne omat juttunsa. Mielestäni on tärkeää elää silmät koko ajan auki, kysellä itseltään ja ennen kaikkea kuunnella itseään, Järvelä kuvailee.

– Usein sitä kysyy itseltään, mutta kuuntelu jää toissijaiseksi varsinkin silloin kun on kova kiire. On tärkeää välillä pysähtyä vähän pidemmäksi aikaa ja kuunnella itseään: "Miltä minusta oikein tuntui?"


Lue lisää:


Teksti ja kuvat: Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat