Kuvankaunis huippumalli Emilia Järvelä: Minulla on suuria suunnitelmia tulevaisuudelle

12-vuotiaana mallina työskentelyn aloittanut pohjoisen tytär Emilia Järvelä on uurtanut upean uran ammattimallina. Vaikka naisen juuret ovat alun perin pohjoisesta ja tämänhetkinen kotiosoite löytyy New Yorkista, ei hän ole uransa aikana juurtunut minnekään – tai mihinkään. Luontoa ja eläimiä suunnattomasti rakastava nainen vinkkaa, että hän on etenemässä kohti uusia tuulia.

Hotellin aulaan laskeutuu selittämättömän sähköinen tunne, kun lähes 180 senttimetriä pitkä vaalea kaunotar lipuu paikalle kuvattavaksi ennen Pretty Scary Hair & Make Up Couture Show'ta. Tummanpuhuvan meikin alta ei meinaa ensin huippumallia tunnistaa itsekseen, mutta tämän gasellimainen, herkän haavoittuvainen poseeraus paljastaa kantajansa: kyseinen ilmestys on Lumene-kasvonakin tunnettu huippumalli Emilia Järvelä.

Aamuviiden nainen

Alun perin Pohjois-Savosta, Kuopiosta kotoisin oleva ammattimalli Emilia Järvelä, 29, ei ole karistanut kotikontunsa hurmaavaa murretta, vaikka viimeiset vuodet ovatkin kuluneet New Yorkissa ja alituisen reissun päällä: rapakon takana uraa uurtanut nainen kertoo olevansa onnellinen saavuttuaan koti-Suomeen.

– Vapaapäivät Suomessa ovat menneet ruokaa laittaessa ja leipoessa. Herään aina kuitenkin suhteellisen aikaisin, ja on ihanaa puuhata hämärän aamutunteina. Minusta on ihanaa, että asioita voi tehdä rauhassa ja tehokkaasti – aivan kuten töissäkin, Järvelä kuvailee.

Parisen vuotta sitten New Yorkiin töiden perässä suunnistanut huippumalli on tehnyt alansa töitä ympäri Eurooppaa: Milanossa, Pariisissa, Hampurissa ja Ateenassa.

Vaikka matkalaukku on koko ajan pakattuna ja jalat reissun päällä, koti on erittäin tärkeä osa Järvelän omaa identiteettiä.

– Olen onnellinen siitä, että olen pystynyt säilyttämään kodin tunnun milloin missäkin. Kyllä se lähtee niin paljon itsestään, kun itse tietää mitkä tekijät tuovat rauhan: Suomessakin on niin paljon paikkoja, joissa vierailen, kuten siskojen, perheen ja ystävien luona, Järvelä luettelee.

Pala kotia on aina luontoa ja eläimiä rakastavan naisen mukana.

– Onhan arkeni pitkälti sitä, että laukun kanssa sitä koko ajan reissaa. Siksi on tärkeää, että kantaa itsessään sen mielentilan: kodin rauhan. Ilman sitä kykyä en uskoisi, että liikkuisin näin paljon, Järvelä hymyilee.

Muutoksen tuulia ilmassa

Yli 15 vuotta mallintöitä tehnyt Emilia Järvelä vinkkaa salamyhkäisesti, että työrintamalle on tulossa muutoksia.

– Tulossa on isoja muutoksia, toivottavasti niistä näkyy ja kuuluu tässä lähitulevaisuudessa. Kesän aikana olen kehittänyt itseäni uusiin suuntiin, Järvelä kertoo salaperäisenä.

Järvelä kertoo kuitenkin, etteivät mallintyöt kuitenkaan maistu puulta – päinvastoin. Hän kokee löytäneensä oman äänensä.

– Nyt vasta tuntuu – kaikkien näiden vuosien jälkeen – että nautin mallintöistä enemmän kuin koskaan, Järvelä hymyilee.

– Odotan innolla ensi vuotta: nyt aion rauhoittua kotona ja sitten taas rynnistän reissun päälle.


Lue lisää:


Katri Koskinen, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat