Huippumaalivahti Riku Helenius lopettaa uransa – aloittaa uudet työt Jokereissa

Maalivahti Riku Helenius on päättänyt lopettaa uransa ammattikiekkoilijana. Hän aloittaa työt maalivahtivalmentajana Jokerien junioriorganisaatiossa.

Päättyneellä kaudella Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Dresdner Eislöwenissä torjunut Helenius on päättänyt lopettaa pelaajauransa 33-vuotiaana.

Jokereissa kolmella KHL-kaudella pelannut ja kotimaan Liigassa Kalpan, JYPin, Ilveksen ja Pelicansin riveissä torjunut Helenius on löytänyt jo uuden työn Jokerien junioriorganisaatiossa.

Jokerit tiedotti maanantaiaamuna Heleniuksen uudesta pestistä juniorimaalivahtien kehitysvalmentajana.

– Helenius vastaa jatkossa Jokereiden U20-, U18- ja U16-joukkueiden sekä Jokerit-Viikingit U18 -joukkueen maalivahtien yksilövalmennuksesta yhdessä joukkueiden maalivahtivalmentajien, muun valmennustiimin sekä valmennuspäällikön kanssa, seura kertoo tiedotteessaan.

Helenius kertoo haudutelleensa lopettamispäätöstä.

– Reilun vuoden on ollut takaraivossa, että on aika lyödä hokkarit naulaan ja siirtyä valmentamaan. Olen jo pitkään tiennyt, että haluan peliuran jälkeen tälle puolelle, ja polte jääkiekossa on siirtynyt koko ajan enemmän pelaamisesta valmentamiseen. Nyt oli oikea hetki tehdä tämä päätös ja tuntuu hyvältä aloittaa uusi ura juuri Jokereissa, jossa viihdyin jo pelaajana erittäin hyvin, Helenius kertoo.

Helenius sanoo odottavansa innolla työskentelyä nuorten maalivahtien kanssa.

– Itselleni tämä on oppimista. Pääsen näkemään, millainen valmentaja olen ja millaiseksi haluan tulla. Motivaatiota tätä työtä kohtaan on valtavasti, Helenius niputti.

Lue myös:

    Uusimmat