Huima taustapaljastus Aleksander Barkovin NHL-palkinnosta

Jääkiekkotoimittajat äänestivät Aleksander Barkovin NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi vastaansanomattomalla äänivyöryllä. 

NHL tiedotti palkinnosta Suomen aikaa sunnuntain vastaisena yönä. Barkov, 28, voitti Selke Trophyn ensimmäistä kertaa kaudella 2020–21, ja hän oli ehdolla palkinnon saajaksi myös kaudella 2021–22.

Tällä kertaa muista ei ollut vastusta Florida Panthersin suomalaiskapteenille. 

Panthersin verkkosisältötiimissä työskentelevä Jameson Olive jakoi äänestyksen tuloksia Twitterissä. Barkov sai kaikkiaan 1 817 pistettä ja peräti 165 ykkösijaa. Lähin uhkaaja oli Carolina Hurricanesin Jordan Staal, jonka pistesaalis oli 539 (4 ykkössijaa). 

Toiseksi eniten ykkössijoja (12) sai Barkovin joukkuekaveri Sam Reinhart. Suomalaistähden voittomarginaali oli siis valtava.

Huippukausi jatkuu edelleen

Anton Lundell iski tasoituksen ja alusti voittomaalin – Florida Panthers NHL:n konferenssifinaaleihin 0:38
Anton Lundell iski tasoituksen ja alusti voittomaalin – Florida Panthers NHL:n konferenssifinaaleihin.

Barkov johti Floridan runkosarjassa huippukauteen, ja joukkue päästi ottelua kohden vain 2,41 maalia – vähiten koko seurahistoriassa. Barkov otti runkosarjassa 1 100 aloitusta voittoprosentilla 57,3. Hän sijoittui aloitustilastossa yhdeksänneksi niistä pelaajista, jotka pelasivat vähintään 50 ottelua ja ottivat vähintään 500 aloitusta.

Barkovin plus-miinustilasto oli +33, joka oli NHL:n hyökkääjistä viidenneksi paras. Jo uransa 11. kautta Floridassa pelaava Barkov pelasi runkosarjassa 73 ottelua ja teki tehopisteet 23+57=80.

– Kaikki lähtee tietenkin joukkueesta. Ajattelemme pelaamista aina ensin puolustamisen kautta, mutta haluamme tietenkin pitää kiekkoa niin paljon kuin mahdollista hyökkäysalueella, kuten kaikki joukkueet, Barkov kommentoi palkintojulkistuksen jälkeen NHL:n verkkosivuilla.

– Usein hyökkäys on parasta puolustamista. Olemme tehneet siinä hyvää työtä, joten se auttaa minua myös henkilökohtaisella tasolla.

NHL:n datan mukaan kiekko oli runkosarjapeleissä tasaviisikoin 46,3 prosenttia ajasta hyökkäysalueella ja vain 35,3 prosenttia ajasta puolustusalueella, kun Barkov oli kentällä. Molemmat lukemat olivat aivan NHL-pelaajien parhaimmistoa.

Barkovin ja Floridan kausi jatkuu pudotuspelien konferenssifinaaleissa New York Rangersia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat