Tyrmäävät luvut: NHL:ssä edessä maaginen seiskapeli

Edmonton tyrmäsi Vancouverin 5–1 NHL:ssä – ottelusarja seiskapeliin 1:27
Edmonton tyrmäsi Vancouverin 5–1 NHL:ssä – ottelusarja seiskapeliin (Video: NHL.com).

Jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä Edmonton Oilers kaatoi jatkopaikkaa hamuilleen Vancouver Canucksin lukemin 5–1. Isäntäjoukkue Edmonton tasoitti samalla ottelusarjan voitot 3–3:een.

Edmontonin illan sankareihin lukeutuivat maalin ja kaksi syöttöpistettä kirjauttanut Ryan Nugent-Hopkins sekä kolmea maalia alustamassa ollut Connor McDavid. Evan Bouchard teki niin ikään maalin ja oli syöttämässä kahta muuta.

Yllä olevalla videolla ottelun kaikki maalit. 

Ottelusarjan viimeinen kohtaaminen järjestetään varhain tiistaina Suomen aikaa. Tuolloin kanadalaisseurat ottavat toisistaan mittaa Vancouverissa, ja voittaja etenee länsilohkon finaaleihin, jossa vastassa on Dallas Stars.

Itälohkon finaalisarjan ensimmäinen ottelu puolestaan alkaa varhain torstaina Suomen aikaa, kun Florida Panthers kohtaa vierasjäällä New York Rangersin.

Tilastokärjessä edmontonilaisia ruuhkaksi saakka

Edmontonin Zach Hyman on lauantai-illan 2–1-osumansa jälkeen pudotuspelien maalipörssin johdossa kymmenellä osumallaan. 

Lauantaisen ottelun avausmaalia ja illan viimeistä osumaa rakentamassa ollut Leon Draisaitl sen sijaan jatkaa pudotuspelien pistekärkenä 23 pisteellä, kun taas McDavid seuraa joukkuetoverinsa takana 21 pisteellä.

Edmonton miehittää tilastoja tehokkaasti, sillä Evan Bouchard on kolmantena sekä tehopisteiden että syöttöjen saralla. Draisaitlin tilille on kilahtanut sen sijaan kolmanneksi eniten maaleja.

Lue myös:

    Uusimmat