Aleksander Barkoville NHL-palkintopysti!

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov on voittanut NHL:n parhaan puolustavan hyökkääjän palkinnon eli Selke Trophyn.

Barkov on voittanut palkinnon urallaan kerran aiemmin, kaudella 2020–21. Barkov oli ehdolla myös vuonna 2022, jolloin hän oli Selke-äänestyksessä lopulta kolmas. Suomalaispelaajista Jere Lehtinen on voittanut palkinnon kolmesti.

Ehdolla olivat tänä vuonna myös Toronto Maple Leafsin Auston Matthews ja Carolina Hurricanesin Jordan Staal.

Matthewsin ja Staalin näppejään nuolemaan jättänyt Barkov on tämän kauden pudotuspeleissä tehnyt viisi maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä. Hän on myös loistanut puolustuspäässä tuttuun tapaan.

Florida eteni NHL:n pudotuspeleissä itälohkon finaalisarjaan varhain lauantaina Suomen aikaa, kun se kaatoi Boston Bruinsin maalein 2–1 ja vei sarjan voitoin 4–2.

Barkov ja Mikkola kunnossa

Anton Lundell iski tasoituksen ja alusti voittomaalin – Florida Panthers NHL:n konferenssifinaaleihin 0:38
Anton Lundell iski tasoituksen ja alusti voittomaalin – Florida Panthers NHL:n konferenssifinaaleihin.

Floridalaiset lohkofinaaleihin singonneen kohtaamisen jälkeen nousi huolta, sillä sekä Barkov että puolustaja Niko Mikkola olivat saaneet ottelussa tärskyjä. Lauantai-iltana Panthers kuitenkin ilmoitti kaksikon olevan kunnossa, kun pelit pääsystä NHL:n loppuotteluihin alkavat vieraskaukalossa New York Rangersia vastaan varhain torstaina Suomen aikaa.

Barkov jätti kaukalon torjuttuaan kädellään bostonilaislaukauksen, mutta palasi vielä näkemään Gustav Forslingin voittomaalin, jonka tämä viimeisteli aivan ottelun lopulla.

– Hyvältä tuntuu, Barkov kuvasi tilannettaan ja mainitsi, että hanska otti vastaan suurimman osan laukauksen voimasta.

Mikkola puolestaan ei pelannut enää viimeisillä minuuteilla. Poissaolosta ei tullut tarkempia tietoja, mutta päävalmentaja Paul Maurice kertoi lauantaina, että suomalaispakki on kunnossa.

Lue myös:

    Uusimmat