Aleksander Barkovin huima temppu jätti päävalmentajan tulisille hiilille – tähtihyökkääjältä ylistystä: "Maailman paras"

Anton Lundell iski tasoituksen ja alusti voittomaalin – Florida Panthers NHL:n konferenssifinaaleihin 0:38
Anton Lundell iski tasoituksen ja alusti voittomaalin – Florida Panthers NHL:n konferenssifinaaleihin.

Floridan kapteeni Aleksander Barkov nousi tutun suureen rooliin, kun Florida eteni NHL:n itäisen konferenssin finaaleihin kaatamalla Bostonin kuudennessa ottelussa maalein 21. Suomalaissentteristä lausuttiin huimia ylisanoja taiston tauottua.

Barkov ei kirjannut pisteitä Boston-sarjan ratkaisseessa kohtaamisessa, mutta oli muuten esillä. Merkittävin yksittäinen hetki nähtiin ottelun kolmannessa erässä ottelun ollessa tilanteessa 11. Barkov luki mainiosti Bostonin ylivoiman aikeet ja asemoi itsensä täydellisesti tshekkihyökkääjä David Pastrnakin kovan laukauksen tielle vajaat kolme minuuttia ennen päätössummeria. Pastrnakin poikittaissyötöstä lähtenyt laukaus olisi hyvin todennäköisesti uponnut Floridan maaliin ilman Barkovin väliintuloa.

Hetkeä myöhemmin Gustav Forsling laukoi Floridan 21-voittomaalin, mikä vei joukkueen konferenssifinaaleihin New York Rangersia vastaan.

Katso pääkuvan videolta Panthersin osumat ratkaisuvoitossa Bostonista.

Panthersin supertähti Matthew Tkachuk hämmästeli ottelun jälkeisessä haastattelussa Barkovin tekemisiä.

Minulla ei oikeastaan ole sanoja kuvaamaan, mitä hän tekee joukkueemme eteen tällä hetkellä, Tkachuk sanoi, The Athleticin mukaan.

– Hän pelaa parasta jääkiekkoa maailmassa juuri nyt. Hän on tällä hetkellä maailman paras pelaaja kentän molemmissa päädyissä. Hän on ollut uskomaton.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Barkovin viime hetkien pelastus ei todellakaan jäänyt Tkachukilta huomaamatta.

– Tuo blokki vain korostaa sitä myös. Hän tekee maaleja, tekee peliä upeasti. Hän on ollut kiekossa koko sarjan ajan, mutta minusta tuo blokki osoittaa, kuinka kokonaisvaltainen pelaaja hän on, Tkachuk sanoi.

– Hän pelasti maalin ja pelasti ottelun, ja nyt matkaamme Isoon omenaan.

Barkov suhtautui sankaritekoonsa tyynen vaatimattomasti.

– Kaikki blokit etenkin pudotuspeleissä ovat isoja juttuja. Monet pelaajamme uhraavat kaiken tehdäkseen blokin. Sitä on hauska katsoa ja on hienoa olla osa tätä joukkuetta.

Pastrnakin laukaus kilpistyi Barkovin käteen ja suomalainen poistui tilanteen jälkeen pukukoppiin, mutta palasi ottelun loppuhetkiksi kentälle. Barkov kommetoi tilannettaan ytimekkäästi.

– Tuntuu loistavalta.

Voit katsoa Barkovin pelastuksen viestipalvelu X:ssä tästä linkistä.

Floridan päävalmentaja Paul Maurice eli ottelun loppuhetkillä kuin tulisilla hiilillä. Barkovin blokki, voittomaali ja huoli kapteenin mahdollisesta loukkaantumisesta myllersivät mielessä.

– Maali oli ammollaan. Se oli todellinen blokki, Maurice ihasteli.

Sitten päävalmentaja kävi läpi ajatuksiaan ottelun loppuhetkillä.

– Hyvä Jumala, rikkoiko hän jotain, hän poistui penkiltä, Maurice kuvaili tilannetta.

– Sitten hän palasi ja oli kunnossa. Se oli melkoista vuoristorataa.

Mauricen mielestä Barkov on johtanut joukkuettaan pudotuspeleissä täysin uudella tasolla.

Hän oli fantastinen viidennessä pelissä. Hävisimme sen, joten sitä ei huomattu. Mutta hyvänen aika hän oli vahva ja dominoiva tänään. Hän pelaa aivan eri tasolla kuin aiemmin. Hän oli niin hyvä molemmissa päissä.

Floridan jatkaa pudotuspelitaivaltaan konferenssifinaaleissa, joissa se kohtaa New York Rangersin. Viime kaudella Stanely Cupin finaaleissa Vegas Golden Knightsille hävinnyt Florida ei ole voittanut Stanley Cupia kertaakaan historiansa aikana.