Huikea lopputulos: Jussi laihdutti yli 15 kiloa yksinkertaisella menetelmällä

Tartuitko tammikuun alussa toimeen ja aloitit painonpudotuksen? Vuosi sitten saman päätöksen tehnyt Jussi Huhtala laihdutti 17 kiloa viime talven ja kevään aikana. Kilot ovat pysyneet hyvin poissa.

Kilo per vuosi oli salakavala painonnousutahti, ja laihdutus oli pyörinyt viime vuosina Jussi Huhtalan mielessä jo useaan kertaan. Viime talvena motivaatio kasvoi huippuunsa, kun vuodessa vaa'an lukema oli taas kasvanut parilla kilolla. Huhtala päätti ryhtyä tekoihin ja karistaa ylimääräiset kilot kerralla pois. Laihdutusmetodiksi hän valitsi kaloreiden laskemisen.

– Tiesin, että se on varma tapa laihtua, vaikka joidenkin mielestä metodina se saattaa tuntua tylsältä.

Huhtala löysi internetistä kaloritaulukoita apuvälineeksi projektiinsa.

– Joidenkin mielestä laskeminen on hankalaa, mutta se täytyy vain opetella. Itse opin jopa nauttimaan siitä, kun sain viikonloppuaamuna pohtia ja laskeskella, montako siivua juustoa saan leivälle laittaa.

Mitä vain saa syödä

Huhtala laihdutti syömällä päivässä 1 500 kilokaloria. Käytännössä määrään mahtui kunnollinen lounas ja päivällinen sekä pienet aamu- ja iltapalat.

Paino lähti tippumaan vauhdilla, ja jo kolmen päivän kuluttua laihdutuksen aloittamisesta vaaka näytti kahta kiloa pienempää lukemaa.

– Siitä vauhti sitten tasoittui 0,5–1 kiloon viikossa. Kertaakaan ei tarvinnut kärsiä nälästä. 

Huhtala ei kieltänyt itseltään herkkujakaan, sillä kaloreita laskemalla mikään ruoka ei ole kiellettyjen listalla. Ensimmäiseksi kuukaudeksi Huhtala suosittelee kuitenkin jättämään pizzat ja muut runsasenergiset ruoat pois. Silloin terveellisiä ruokia helpompi oppia löytämään. 

– Sitten, kun pizzan syö, herkuttelu pitää pitää vain siinä pizzassa ja muistaa, että muilla aterioilla on syötävä kevyemmin. Pizza perjantaina ei tarkoita, että koko viikonlopun voi heittää läskiksi. Kaikkea voi syödä, kunhan on kokonaisuus on kunnossa.

– Myös alkoholissa on runsaasti kaloreita. Viikonloppuna voi hyvin kuitenkin juoda lasin viiniä, kunhan vain laskee kalorit.

Kilot ovat pysyneet poissa

Liikuntaa Huhtala ei lisännyt laihdutuksen aikana, sillä jo ennestään hän liikkui melko paljon. Mies sanookin, ettei liikunnan roolia pidä ylikorostaa laihduttamisesta puhuttaessa, sillä pelkästään saliharrastuksen aloittaminen ei saa kiloja katoamaan. Avain löytyy ruokavaliosta. 

Varsinaisen laihdutuksen Huhtala lopetti viime vuoden toukokuussa, kun paino oli pudonnut 94 kilosta 77 kiloon. Kilot ovat pysyneet poissa siitä asti.

– En ole laskenut kaloreita sen jälkeen, mutta laihdutuksesta jäi päälle se fiilis, miten on hyvä syödä. Saatan ostaa pizzaa tai täytettyä patonkia, jos mieli tekee, mutta nyt tiedän niiden haitat eikä minun tee mieli niitä niin usein kuin ennen. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja