Huawei Watch GT julki – uudessa älykellossa panostettu pitkään akkukestoon

Huawei on esitellyt uuden Huawei Watch GT -älykellonsa Lontoossa pitämässään julkistustilaisuudessa. Uutuudessa on panostettu etenkin pitkään akunkestoon, joka on tärkeä myyntivaltti älykelloissa.

Watch GT on tulossa saataville sporttisempana ja klassisempana versiona, jotka tekniikaltaan ovat kuitenkin identtisiä. Ulkonäössäkään ei ole mahdottoman suurta eroa. Watch GT on varustettu pyöreällä 1,39 tuuman AMOLED-kosketusnäytöllä, jossa on 454×454 pikseliä. Itse kellon halkaisija on 46,5 millimetriä ja paksuus 10,6 millimetriä, painoa puolestaan on 46 grammaa ilman ranneketta. Runko on ruostumatonta terästä ja kellotaulun reunus keraamia. Huawein mukaan kellon mustassa rungossa on erityinen käsittely sormenjälkien tarttumista ja toisaalta naarmuuntumista vähentämään. Painikkeita kellosta löytyy kaksi oikealta laidalta.

Huawei Watch GT on varustettu Huawein omalla LightOS-pohjaisella käyttöjärjestelmällä Googlen Wear OS:n sijaan. Lisäksi laitteen teknisenä perustana on vähävirtainen ARM Cortex-M4 -pohjainen piiri, joka auttaa akunkeston pidentämisessä. Huawei Watch GT:n akun kapasiteetti on 420 milliampeerituntia. Huawein mukaan peruskäytössä sykemittauksella ja 90 minuutin harjoittelulla viikossa akku riittää kahden viikon käyttöön, ja pelkässä kellotilassa jopa 30 päiväksi. Jatkuvaan GPS-paikannuskäyttöön akusta riittää virtaa 22 tunniksi.

Watch GT yhdistyy älypuhelimeen perinteisesti Bluetoothilla, ja osaa näyttää ilmoituksia sovelluksista sekä muun muassa saapuneista puheluista. Kello on lisäksi varustettu uudella kehittyneemmällä TruSeen 3.0 -sykemittauksella. Sykemittaus tapahtuu edelleen optisesti, mutta kokonaisuudessa hyödynnetään nyt myös tekoälyä. Tekoälyn ansiosta kello osaa nyt myös varoittaa poikkeuksista ja epätavallisuuksista sydämen sykkeessä. Huawein mukaan Watch GT lisäksi tunnistaa, missä kohdassa rannetta kello milläkin hetkellä sijaitsee. Tekoäly osaa poistaa syketiedoista esimerkiksi sellaiset ajanjaksot, joiden tiedot ovat virheellisiä sensorin osuttua luun päälle.

Uusi TruRelax-toiminto puolestaan pyrkii seuraamaan käyttäjän stressitasoa ja neuvoo ottamaan tarvittaessa rauhallisemmin. Lisäksi tarjolla on hengitysharjoitustoiminto sekä TruSleep-toiminto kehittyneeseen unenseurantaan.

Tekoälyä hyödynnetään Watch GT:ssä laajemminkin. Esimerkiksi uitaessa kello tunnistaa, mikä tekniikka on käytössä milläkin hetkellä ja tarjoaa dataa siitä, mikä tyyli on käyttäjälle tyypillisin. Lisäksi kello erottaa toisistaan ratauinnin ja avovedessä, vaikkapa järvessä tapahtuvan uinnin, jolloin myös uimaansa reittiä voi myöhemmin tarkastella älypuhelimella.

Huawei Watch GT maksaa Suomessa 249 euroa, ja sekä tyylikäs Watch GT Classic että sporttisempi Watch GT Sport julkaistaan tämän hetken tiedon mukaan marraskuun aikana.

Samalla Huawei kertoi myös uudesta Band 3 Pro -älyrannekkeestaan. Vain 99 euron hintainen uutuus sisältää 0,95-tuumaisen AMOLED-kosketusnäytön, sykemittauksen ja GPS:n. Huawei Watch GT:n tavoin myös Band 3 Pro on vesitiivis 5ATM-standardin mukaisesti ja sisältää monipuolisia fitness-ominaisuuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja